A conto-priset för mjölk oförändrat juli

A conto-priset för mjölk oförändrat juli
På stället marsch. A conto-priset för mjölken är oförändrat i juli. Foto: Pressbild Arla
I Arlas senaste rapport konstaterar man att a conto-priset för konventionell och ekologisk mjölk är oförändrat i juli 2021.

I Arlas senaste rapport konstaterar man att a conto-priset för konventionell och ekologisk mjölk är oförändrat i juli 2021.

Enligt Arla är den kvartalsvisa valutajusteringen något som inverkar negativt på a contopriset med 1,7 öre/kg (SEK).
Priset hos Arla ligger därmed på 381,4 öre/kg och för ekologisk mjölk ligger a contopriset på 458,5 öre/kg.

– Priserna på industrimarknaderna har som helhet förblivit på en stabil nivå i maj. Priserna på mjölkpulver har ökat, smörpriserna har försvagats och ostpriserna har varit stabila. Mängden invägd mjölk i Europa har återhämtat sig och ökade något i april/maj, sammanfattar Arla i en kommentar.

I marknadsöversikten säger Arla att man väntar sig en tillväxt för mjölkproduktionen på 0,5 procent i april mot bakgrund av att cirka 80 procent av EU-siffrorna har offentliggjorts.
Irland, Italien och några östeuropeiska länder stod för den största tillväxten – Tyskland, Nederländerna och Frankrike ligger fortfarande på minus.

– På grund av bättre väderförhållanden väntar vi oss att tillväxten i EU ökar i maj med cirka 1 procent. I resten av världen ökar mjölkmängden mer. USA, Nya Zeeland och Sydamerika har nått rekordnivåer i april/maj, skriver Arla.

När det gäller ost är det övergripande läget i Europa oförändrat liksom priserna på såväl mozzarella som hårdost.
Utanför EU har priserna ökat till över EU-nivåerna den senaste månaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil