Hammars bryggeri satsar sockerfritt

Hammars bryggeri lanserar passionsfrukt utan socker på enlitersflaska. Foto: Pressbild Hammars bryggeri
Hammars bryggeri lanserar nu en passionsfrukt utan socker på enlitersflaska och säger sig svara mot en stor efterfrågan hos kunderna.

Lagom tills att debatten växer om en svensk läsk- och sockerskatt och argumenten flödar för och emot, låter Hammars bryggeri något annat flöda.

Nu lanserar bryggeriet vid Vättern en av sina storsäljare – Passionsfruktsläsk – i en variant utan socker.
Grunden till Hammars Bryggeris ”familjesortiment” av traditionella smaker på Pet-flaska är i stort sett stabil sedan flera årtionden, men då och då byts några sorter ut och det lanseras något nytt, påpekar man i ett pressmeddelande.

– Massor av kunder har efterfrågat just vår Passionsfruktsläsk utan sockeer. Vi har jobbat hårt för att skapa en fantastisk smakupplevelse för dem, kommenterar Anders Markstedt, vd för Hammars bryggeri.

Läsk utan socker växer på dryckesmarknaden och har de senaste tio åren haft en ökning på omkring 200 procent, skriver bryggeriet. 
Passionsfrukt utan socker lanseras nu bland annat på Ica, Coop och Rusta i både Sverige och Norge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil