HKScan Sverige lanserar hållbarhetstillägg

Foto Pressbild
HKScan Sverige tar ett stort steg mot hållbarhet genom att introducera ett innovativt hållbarhetstillägg för sina nöt- och grisleverantörer, en investering på 75 miljoner kronor.

HKScan Sverige går i bräschen för hållbarhet i livsmedelsproduktionen och lanserar ett banbrytande hållbarhetstillägg för sina nöt- och grisleverantörer. Detta initiativ kommer att vara det första i sitt slag bland svenska köttföretag och representerar en betydande investering på 75 miljoner kronor under det första året.

Företaget inledde Gårdsinitiativet redan 2020, där samarbete med leverantörer fokuserade på att minska köttets klimatpåverkan. Detta nya hållbarhetstillägg är en naturlig förlängning av Gårdsinitiativet och syftar till att ytterligare accelerera den gröna omställningen på gårdarna. Genom att mäta gårdarnas klimatavtryck med Agronods dataverktyg Agrosfär får leverantörerna möjlighet att följa sitt hållbarhetsarbete.

Ekonomiska incitament för gröna val
Den betydande hållbarhetsinvesteringen är utformad som ett ekonomiskt incitament och kommer att utbetalas i förskott. Målet är att underlätta för gården att genomföra åtgärder som har en verklig och positiv påverkan på klimatet. Det nya tillägget implementeras från och med januari 2024 och förenklas för lantbrukarna för att minimera extra administrativt arbete.

Det hållbarhetstillägget innefattar inte bara klimatavtryck utan sträcker sig över flera områden. Förutom att mäta och förbättra gårdens klimatpåverkan inkluderar det insatser för att främja god djuromsorg och gynna biologisk mångfald. Hållbarhetschefen på HKScan Sverige understryker vikten av att inte bara minska klimatpåverkan utan även fokusera på andra miljömål som berörs av jordbruket.

Framtiden för svenskt lantbruk
VD Lars Appelqvist ser hållbarhetstillägget som ett första steg mot en framtidssäkrad svensk livsmedelsproduktion. Genom att integrera hållbarhetsekonomi på gårdsnivå strävar HKScan Sverige inte bara mot att skapa en positiv miljöpåverkan utan också att säkra och stärka den svenska lantbrukssektorn.

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil