Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Köttpriset mot rekord?

Priset på svenskt kött har följt en intressant kurva som sett ut så att priset legat i stort sett stilla sedan sommaren 2018. [ Foto av Markus Spiske
Priserna på svenskt kött har stigit under coronaperioden och närmar sig toppnoteringen från 2016. Svenskarna vill i allt högre grad ha svenskt kött.

Priset på svenskt kött har följt en intressant kurva som sett ut så att priset legat i stort sett stilla sedan sommaren 2018. Men när coronapandemin slog till i mars började slakterierna höja priserna på olika typer av kött.

Enligt Jordbruksverkets statistik har priset på ungtjur, ett vanligen använt riktmärke, stigit från cirka 42 till nästan 45 kronor under perioden vilket är högt.
Toppnivån, 47 kronor, noterades 2016 och nu tror branschexperter att vi kan nå de nivåerna igen.

Prisuppgången 2020 förklaras primärt av att vi äter större delen av vårt kött hemma och betydligt lägre andel på restaurang än normalt under coronapandemin, skriver di.se idag.
När vi väljer kött själva i butik föredrar en förkrossande majoritet av kunderna svenskt kött medan restauranger till stor del väljer utländskt kött.

En annan förklaring är att marknaden nu börjar stabilisera sig och normalisera sig på allvar efter det svåra torkåret 2018 då många tvingades slakta djur vilket gav ett överskott av kött som dämpade priserna.
Nu är vi i ett marknadsläge där fler svenska bönder börjar satsa på köttproduktion igen och där en större tillgång tros hålla tillbaka prisnivåerna.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.