Lånar ut logistik för vaccindistributionen

Lånar ut logistik för vaccindistributionen
William Smygegård, Skånemejerier, är nöjd med att företaget kan göra en insats kring vaccinläget. Foto: Pressbild Skånemejerier

Skånemejerier lånar ut logistisk kompetens för vaccindistributionen i Skåne och bidrar med sin värdefulla kunskap kring kylda transporter.

Franskägda Skånemejerier lånar ut logistikhjälp till Region Skåne för att bidra till att göra distributionen av coronavaccin effektiv.
Det är företagets kunskap om kylda tranporter som blir värdefull i hanteringen av vaccindoserna.

– Det är en stor utmaning som regionen står inför och vi vill gärna hjälpa på alla sätt vi kan. Det handlar om enorma men också varierande volymer vaccin, och höga krav på bland annat säkerhet, spårbarhet och temperatur, berättar Skånemejeriers transportchef Peter Liljedahl.
– Vi är glada att kunna bistå med vår expertis i detta, och har sagt ja till att låna ut en person från vårt team, tillägger han.

Det blir William Smygegård, processägare inom logistik på Skånemejerier, som lånas ut fram till sommaren.
Tillsammans med regionens projektgrupp kommer han att vara med och ta fram en fördelningsmodell på hur vaccinet ska distribueras till regionens sjukhus och vårdcentraler.
– Detta är något jag jobbar med dagligen, inte just för vaccin men för mejerivaror. Det finns flera likheter mellan flödena oavsett vad som är i lastbilarna, konstaterar Smygegård.
– För oss som jobbar med transport på Skånemejerier är det vardag att alltid ha kylkedjan i åtanke. Det tror jag är något som jag kan bidra med i det här samarbetet, påpekar han.

För William Smygegård känns det stort att få vara med och hjälpa till under en pandemi som påverkat samhället under så lång tid.
– Det känns ärofyllt att få vara med, att få spela en liten roll i något som är så stort. Det känns häftigt och lärorikt på alla sätt och vis.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Hemköp klimatguidar i sju pilotbutiker

Hemköp klimatguidar i sju pilotbutiker

I ett pilotprojekt vill Hemköp ta ett helhetsgrepp kring klimatguidning. Sju butiker i kedjan ska nu testa hur man kan gå denna väg mot ökad kunskap.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.