Ica fastigheters vd lämnar Ica-gruppen

Anna Nyberg, vd för Ica fastigheter | Foto Pressbild
Anna Nyberg, idag vd för Ica fastigheter och medlem av Ica-gruppens koncernledning, har valt att lämna jobbet och slutar 30 juni 2023.

Anna Nyberg lämnar jobbet som vd för Ica fastigheter 30 juni i år.

Mattias Lundgren, ekonomichef i bolaget, blir tillförordnad vd från och med 19 juni.

− Anna Nyberg har framgångsrikt lett Ica fastigheter under tre mycket händelserika år. De viktiga fastighetsförsäljningarna och bildandet av de samägda fastighetsbolagen som Anna har genomfört de senaste åren, har varit av stort strategiskt värde för Ica-gruppen, säger Nina Jönsson, vd för Ica-gruppen.

– Samtidigt innebär det en delvis förändrad inriktning för fastighetsbolaget framåt, med ett ökat fokus på förvaltning. I ljuset av det har vi gemensamt kommit fram till att det är en bra tidpunkt för ett vd-skifte och jag vill önska Anna ett stort lycka till i framtiden, tillägger Nina Jönsson.

– Beslutet att lämna Ica har växt fram under våren och det känns nu som en lämplig timing för mig att gå vidare. Det har varit både intensivt och spännande att leda Ica fastigheter under denna mycket transaktionsrika period, säger Anna Nyberg.

– Ica fastigheter är sett till sitt fastighetsbestånd idag delvis ett annat bolag än när jag tillträdde men med samma viktiga samhällsuppdrag. Nu när bolaget går in i en mer förvaltande fas känns det också naturligt att lämna vd-rollen och gå vidare i min yrkeskarriär, avslutar Anna Nyberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil