Så mycket väger du – mätt i klimatavtryck

Så mycket väger du - mätt i klimatavtryck
Illustration: Mat.se
Mat.se:s klimatvåg visar hur mycket man väger i klimatavtryck. I helgen kan göteborgare och stockholmare mäta sin vikt i klimatavtryck.

Mat.se:s klimatvåg visar hur mycket man väger i klimatavtryck. I helgen kan göteborgare och stockholmare mäta sin vikt i klimatavtryck.

Under den helg som kommer, 29 och 30 maj, ger Mat.se göteborgarna och stockholmarna chansen att se vad de väger – i klimatavtryck.
Genom att väga sig tillsammans med de varor man brukar handla får man reda på hur ens köp belastar klimatet, och hur man enkelt kan minska det genom Mat.se:s tjänst som gör det lätt att jämföra matens klimatavtryck direkt när man handlar. 

Mat.se har tillsammans med Rise (Research institutes of Sweden) klimatmärkt över 3 000 varor i sitt sortiment, och lanserat en tjänst som gör det enkelt att jämföra olika varors klimatavtryck, något Mat.se 2019 var först i världen med att erbjuda.

För att lyfta tjänsten och visa vilken skillnad man som konsument kan göra genom att byta en ”klimat-osmart” produkt mot en klimatsmart, har Mat.se byggt en klimatvåg som visar vilket klimatavtryck en enskild kund har kopplat till den mat man handlar.

Vågen finns på Järntorget i Göteborg lördagen den 29 maj, och på Odenplan i Stockholm söndagen den 30 maj, och alla som är nyfikna på sitt klimatavtryck är välkomna att väga sig klockan 10–18.

– Vi vet att majoriteten av våra kunder vill handla mer klimatsmart, men vet inte alltid hur. Vi vill visa konsumenterna att det är lätt att göra stor skillnad genom maten man äter, exempelvis genom en sådan enkel sak som att byta ris mot potatis, säger Ylva Bruzelius, affärsutvecklare och hållbarhetsspecialist på Mat.se. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil