Coop blir först med världsunik satsning

Coop blir först med världsunik satsning
Så ser det ut när kunden kan avläsa hållbarhetsavtryck i Coops sortiment. Foto: Pressbild Coop
Skanna streckkoden på varan och få fram dess hållbarhetsavtryck på tio områden. Nu har Coop släppt ”ett världsunikt sätt” att stödja hållbarhet.

Skanna streckkoden på varan och få fram dess hållbarhetsavtryck på tio områden. Nu har Coop släppt ”ett världsunikt sätt” att stödja hållbarhet.

Skanna streckkoden på den vara du ska köpa – och få fram varans hållbarhetsavtryck utifrån tio områden. Nu har Coop släppt hållbarhetsdeklarationer på över 10 000 varor. Det är ett helt nytt och världsunikt sätt att hjälpa kunderna att göra mer medvetna val, skriver man i en pressrelease.

Genom att skanna streckkoden på en vara får kunden information om varans avtryck utifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle.
Hållbarhetsdeklarationen har en skala mellan ett och fem inom varje område.

Ju lägre siffror en vara har – desto lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha.
Hållbarhetsdeklarationen kommer hjälpa kunderna att äta mer hållbart, men också styra utvecklingen av Coops sortiment.

– Vi vet att de allra flesta tycker det är viktigt att handla mat som är schysst tillverkad och har så litet avtryck på miljö och klimat som möjligt, men många upplever också att det är svårt att förstå hur maten är producerad, säger Magnus Johansson som är vd för Coop Sverige.
– Med hållbarhetsdeklarationen vill vi hjälpa våra kunder och medlemmar att göra medvetna val – ett slags första hjälpen för den som vill äta mer hållbart, tillägger han.

– Med hållbarhetsdeklarationen får vi ett helt nytt sätt att se på mat. Nu kan vi ge tydligare information till våra kunder, och vi får också ett inköpsverktyg för att tillsammans med våra leverantörer succesivt förflytta vårt sortiment mot ett mindre hållbarhetsavtryck, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef för Coop Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil