Hemmagjort och köpt nu på samma prisnivå

Hemmagjort och köpt nu på samma prisnivå
Hemmagjort snus blir i fortsättningen dyrare att tillverka. Foto: Pressbild Snusbolaget
En skatt på råtobak gör att priset på hemmagjort snus nu hamnar på samma nivå som köpt snus vilket Snusbolaget nu protesterar emot i en pressrelease.

En skatt på råtobak gör att priset på hemmagjort snus nu hamnar på samma nivå som köpt snus vilket Snusbolaget nu protesterar emot i en pressrelease.

1 augusti fick Sverige en skatt på råtobak som lägger skattesatsen på varan på samma nivå som den för snus eller röktobak.
Hittills har råtobak något ologiskt varit skattefri men det upphörde 1 augusti.

Alla former av hemtillverkat snus blir därmed lika dyrt som köpt snus men det är fortfarande en stor skillnad i skatt på råtobak och röktobak.
Skatten på snus är för närvarande 462 kronor per kilo och för röktobak 1 971 kr per kilo.

Snusbolaget, som har mer än 50 000 kunder som köper råtobak för att göra eget snus och komma billigare undan, protesterar av relativt självklara skäl mot den nya skatten som slår mot bolagets försäljning.
– Det är orimligt att bestraffa snusentusiaster genom att sätta skatten upp till samma nivå som cigaretter. Särskilt som vi ser att allt fler slutar att röka genom att börja snusa – något som räddar tusentals liv i Sverige varje år, säger Markus Lindblad, informationschef hos Snusbolaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil