Hemmagjort och köpt nu på samma prisnivå

Hemmagjort och köpt nu på samma prisnivå
Hemmagjort snus blir i fortsättningen dyrare att tillverka. Foto: Pressbild Snusbolaget
En skatt på råtobak gör att priset på hemmagjort snus nu hamnar på samma nivå som köpt snus vilket Snusbolaget nu protesterar emot i en pressrelease.

En skatt på råtobak gör att priset på hemmagjort snus nu hamnar på samma nivå som köpt snus vilket Snusbolaget nu protesterar emot i en pressrelease.

1 augusti fick Sverige en skatt på råtobak som lägger skattesatsen på varan på samma nivå som den för snus eller röktobak.
Hittills har råtobak något ologiskt varit skattefri men det upphörde 1 augusti.

Alla former av hemtillverkat snus blir därmed lika dyrt som köpt snus men det är fortfarande en stor skillnad i skatt på råtobak och röktobak.
Skatten på snus är för närvarande 462 kronor per kilo och för röktobak 1 971 kr per kilo.

Snusbolaget, som har mer än 50 000 kunder som köper råtobak för att göra eget snus och komma billigare undan, protesterar av relativt självklara skäl mot den nya skatten som slår mot bolagets försäljning.
– Det är orimligt att bestraffa snusentusiaster genom att sätta skatten upp till samma nivå som cigaretter. Särskilt som vi ser att allt fler slutar att röka genom att börja snusa – något som räddar tusentals liv i Sverige varje år, säger Markus Lindblad, informationschef hos Snusbolaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil