Ny proteinråvara och havre för starkt Fazer

Ny proteinråvara och havre för starkt Fazer
Foto: Fazer
Efter ett starkt år står Fazer väl rustat framgent, skriver koncernen i årsredovisningen vilken innehåller fokus på havre och en ny proteinråvara.

Efter ett starkt år står Fazer väl rustat framgent, skriver koncernen i årsredovisningen vilken innehåller fokus på havre och en ny proteinråvara.

Efter ett starkt 2020 står Fazer-koncernen väl rustade inför fortsatt utveckling under 2021. Försäljningen av Fazer Food Services har stärkt företagets kassa och möjliggör nya satsningar. Så sammanfattar koncernen det viktigaste för det gångna året.

Förra året omsatte Fazer 1101,2 miljoner euro, något över siffran för 2019 och gjorde en vinst på 51,9 miljoner euro.
Man sålde Fazer food services och ser nu möjligheter till att satsa, bland annat för att uppfylla ambitionen att bli ett av de ledande företaget inom växtbaserat i norra Europa.

Efterfrågan på havre fortsätter att stiga och därför fördubblar man nu havrekvarnskapaciteten i finska Lahtis och svenska Lidköping under 2021.
– Havre kommer fortsättningsvis att vara kärnan i Fazer lifestyle foods verksamhet och en viktig råvara, särskilt inom bageriverksamheten, skriver Fazer i sin årsredovisning.

Non-dairy, växtbaserade måltider och frukost kommer att vara fortsatt starka fokusområden hos Fazer som nu satsar rejält på solar foods, ett finskt startup-företag inom foodtech som utvecklat en ny proteinråvara, Solein, där grunden är att utvinna koldioxid ur luften med hjälp av en bioreaktors elektricitet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil