Nu ska vi få mer av innovativa livsmedel

Nu ska vi få mer av innovativa livsmedel
Foto: Orlova Maria / Unsplash
En ny satsning i Skåne och Blekinge ska bidra till att Sverige hamnar högre internationellt när det gäller innovationer kring livsmedel.

En ny satsning i Skåne och Blekinge ska bidra till att Sverige hamnar högre internationellt när det gäller innovationer kring livsmedel.

Sverige är ett av de länder i världen som ligger i topp i innovationsrankningen, men när det kommer till livsmedelsfokuserad innovation hamnar Sverige först på 14:e plats i Europa.
Nu lanseras projektet Foodtech innovation network med syfte att öka tillväxten hos små och medelstora företag i Skåne och Blekinge.
Det ska man åstadkomma genom att skapa ett nätverk för kunskapsutbyte samt tillgängliggöra testbäddar där företag kan utveckla sina produkter, processer och koncept tillsammans med tekniska experter från olika delar av branschen.

– Trots goda förutsättningar kan vi se hur resurser inte används till dess fulla potential. Genom att stötta innovationskraften hos små och medelstora företag bidrar vi till tillväxt på hemmaplan samtidigt som vi kan sprida innovativa foodtech-lösningar ut i världen, säger Emelie Olsson, som är innovationsledare på Innovation Skåne.

Ett hinder för tillväxt av små och medelstora bolag är avsaknad av testbäddar. Med detta som utgångspunkt har Innovation Skåne, Lunds universitets institution för livsmedelsteknik och institution för kemiteknik, Netport science park och Packbridge startat projektet Foodtech innovation network.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil