Polisanmäld – handlade i Sverige

När gränskontrollen mellan Norge och Sverige saknades valde norrmannen att åka över till Sverige och handla i Storlien. | Illustration av Alexander Baumann
En norrman är polisanmäld av läkare efter att ha åkt över till svenska Storlien och handlat utan att respektera gällande karantänsregler.

När gränskontrollen mellan Norge och Sverige saknades valde norrmannen att åka över till Sverige och handla i Storlien.
Det var i förra veckan och norrmannen ansåg sig kunna åka över eftersom gränskontrollen saknades, rapporterar norska NRK.

Efter att ha handlat i Storlien återvände han till Norge och besökte några dagar senare ett köpcentrum i Trondheim.
Därmed struntade han i de gällande karantänsreglerna, vilket han själv skrev om på sociala medier.

En läkare såg hans inlägg och valde då att polisanmäla mannen.– Det här är en allvarlig sak, säger kommunöverläkaren Leif Vonen till NRK.

Mannen säger sig hos NRK förstå varför polisanmälan gjorts men kommer samtidigt med det något klena argumentet att det i så fall borde ha funnits gränskontroll på plats om det var så farligt att åka till Norge.

Mannen förstår varför polisanmälan är gjord men hävdar samtidigt att det borde varit gränskontroll på plats om det är så farligt att köra in i Sverige.
– Jag kände mig inte trygg på köpcentret i Trondheim men i Storlien kände jag mig trygg, säger mannen till NRK

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil