Polisanmäld – handlade i Sverige

När gränskontrollen mellan Norge och Sverige saknades valde norrmannen att åka över till Sverige och handla i Storlien. | Illustration av Alexander Baumann
En norrman är polisanmäld av läkare efter att ha åkt över till svenska Storlien och handlat utan att respektera gällande karantänsregler.

När gränskontrollen mellan Norge och Sverige saknades valde norrmannen att åka över till Sverige och handla i Storlien.
Det var i förra veckan och norrmannen ansåg sig kunna åka över eftersom gränskontrollen saknades, rapporterar norska NRK.

Efter att ha handlat i Storlien återvände han till Norge och besökte några dagar senare ett köpcentrum i Trondheim.
Därmed struntade han i de gällande karantänsreglerna, vilket han själv skrev om på sociala medier.

En läkare såg hans inlägg och valde då att polisanmäla mannen.– Det här är en allvarlig sak, säger kommunöverläkaren Leif Vonen till NRK.

Mannen säger sig hos NRK förstå varför polisanmälan gjorts men kommer samtidigt med det något klena argumentet att det i så fall borde ha funnits gränskontroll på plats om det var så farligt att åka till Norge.

Mannen förstår varför polisanmälan är gjord men hävdar samtidigt att det borde varit gränskontroll på plats om det är så farligt att köra in i Sverige.
– Jag kände mig inte trygg på köpcentret i Trondheim men i Storlien kände jag mig trygg, säger mannen till NRK

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil