Tillbaka med kylan efter halvår i kylan

Tillbaka med kylan efter halvår i kylan
Christian Wijkström. Foto: Coop
Christian Wijkström, tidigare vd för Coop butiker & stormarknader, har startat ett företag som ska jobba med kylinfrastruktur för butik och e-handel.

Christian Wijkström, tidigare vd för Coop butiker & stormarknader, har startat ett företag som ska jobba med kylinfrastruktur för butik och e-handel.

I september 2020 lämnade Christian Wijkström jobbet som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader.
Då hade han stått i ledningen för arbetet med Coops nya butiksformat, köpet av Netto-butikerna i Sverige och inlett omställningen av dessa.

Nu är han, dryga halvåret senare, tillbaka i matchen och nu som vd av det nystartade företag, Algidus, han grundat.
Företaget ska jobba med kylinfrastruktur för både fysisk butik och e-handel, framgår det av en pressrelease.

I den presenterar Algidus ett distributörsavtal med kyljätten Carrier Commercial Refrigeration.
Avtalet innebär att Algidus ska erbjuda svenska livsmedelsbutiker Carriers lösningar med start redan innevarande månad.

– Genom avtalet kommer vi att kunna distribuera Carriers produkter till dagligvarubutiker i Sverige med en produktportfölj av högsta kvalitet som optimerar varornas exponering och därmed skapar nya försäljningsmöjligheter, samtidigt som energiförbrukningen och miljöavtrycket minskas, skriver Christian Wijkström i pressreleasen.

– Vi tror starkt att Christian Wijkström, vd och grundare av Algidus, kommer att vitalisera den svenska marknaden med ett nytt och dynamiskt kunderbjudande, säger Gunter von Starck, vd för Carrier commercial refrigeration i norra Europa, när han enligt gängse manér kvitterar artigheten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil