Säljer Solna centrum – ”ett strategiskt steg”

Säljer Solna centrum – ”ett strategiskt steg”
Foto: URW
Unibail-Rodamco-Westfield säljer Solna centrum i ett ”strategiskt steg”. Ny ägare till detta centrum blir Alecta fastigheter, är dagens besked.

Unibail-Rodamco-Westfield säljer Solna centrum i ett ”strategiskt steg”. Ny ägare till detta centrum blir Alecta fastigheter, är dagens besked.

Unibail–Rodamco-Westfield säljer Solna centrum, meddelar företaget nu.
Bolaget äger även jätten Mall of Scandinavia, inte ligger långt från det nu sålda objektet.

– Försäljningen av Solna centrum är ytterligare ett steg i Unibail-Rodamco-Westfields strategi att koncentrera portföljen till de större och mer strategiskt viktiga fastigheterna, säger Karl-Magnus Sahlén i en kommentar. 

Ny ägare till köpcentrumet blir Alecta fastigheter som då får ett centrum med en yta på 79 400 kvadratmeter fördelade på handel, kontor och bostäder.
Affären har en ekonomisk utgångspunkt i ett underliggande fastighetsvärde på 2,8 miljarder kr vilket enligt pressmeddelande är en premie jämfört med senaste värdering.

Den nu publicerade affären genomförs snabbt och Alecta fastigheter tillträder som ägare under februari 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil