Vill uppmuntra tobak utan rök

I Sverige röker runt 20 procent av den vuxna befolkningen och av dem halvmiljon svenskar som dagligen röker cigaretter uppskattas ungefär 110 000 var mentalrökare.
När EU nu förbjuder mentolcigaretter vill tobaksbolaget Philip Morris uppmuntra de som använt det att fortsätta med tobak utan rök om de slutar helt.

20 maj, det vill säga denna veckas onsdag, blir försäljning av cigaretter med mentolsmak förbjudet i hela EU. Det är ett led i vad EU anser vara ett arbete för att minska tobakskonsumtionen med dess hälsorisker, sjukdomar och dödsfall.

I Sverige röker runt 20 procent av den vuxna befolkningen och av dem halvmiljon svenskar som dagligen röker cigaretter uppskattas ungefär 110 000 var mentalrökare, enligt tobaksbolaget Philip Morris. Dessa måste nu sluta röka sina vanliga cigaretter eller byta till annan form av tobakskonsumtion.

Philip Morris välkomnar att det införs strängare regler för att sälja och marknadsföra cigaretter.
– Men om Sverige ska bli det första rökfria landet i världen behöver mer göras, säger Anette Rosengren, vd för Philip Morris Norden.

Det nya förbudet ger konsumenten ett unikt tillfälle att fundera över sina rökvanor, menar Philip Morris och konstaterar att det bästa är att sluta men annars att byta till rökfria alternativ.

– Om mentolrökarna slutar röka är Sverige så gott som rökfritt. Vi uppmanar myndigheterna – vägled rökare att ta det här tillfället att sluta röka. Informera om vilka alternativ som finns till cigaretter för dem som inte slutar röka. Informera om att olika produkter medför olika risker. Se till att mentolförbudet får full effekt och inte håller mentolrökare i cigarettkategorin. Det tillfället är nu, säger Anette Rosengren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil