Vill uppmuntra tobak utan rök

I Sverige röker runt 20 procent av den vuxna befolkningen och av dem halvmiljon svenskar som dagligen röker cigaretter uppskattas ungefär 110 000 var mentalrökare.
När EU nu förbjuder mentolcigaretter vill tobaksbolaget Philip Morris uppmuntra de som använt det att fortsätta med tobak utan rök om de slutar helt.

20 maj, det vill säga denna veckas onsdag, blir försäljning av cigaretter med mentolsmak förbjudet i hela EU. Det är ett led i vad EU anser vara ett arbete för att minska tobakskonsumtionen med dess hälsorisker, sjukdomar och dödsfall.

I Sverige röker runt 20 procent av den vuxna befolkningen och av dem halvmiljon svenskar som dagligen röker cigaretter uppskattas ungefär 110 000 var mentalrökare, enligt tobaksbolaget Philip Morris. Dessa måste nu sluta röka sina vanliga cigaretter eller byta till annan form av tobakskonsumtion.

Philip Morris välkomnar att det införs strängare regler för att sälja och marknadsföra cigaretter.
– Men om Sverige ska bli det första rökfria landet i världen behöver mer göras, säger Anette Rosengren, vd för Philip Morris Norden.

Det nya förbudet ger konsumenten ett unikt tillfälle att fundera över sina rökvanor, menar Philip Morris och konstaterar att det bästa är att sluta men annars att byta till rökfria alternativ.

– Om mentolrökarna slutar röka är Sverige så gott som rökfritt. Vi uppmanar myndigheterna – vägled rökare att ta det här tillfället att sluta röka. Informera om vilka alternativ som finns till cigaretter för dem som inte slutar röka. Informera om att olika produkter medför olika risker. Se till att mentolförbudet får full effekt och inte håller mentolrökare i cigarettkategorin. Det tillfället är nu, säger Anette Rosengren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil