Nu laddar branschen inför årets Halloween

Nu laddar branschen inför årets Halloween
Årets Halloween närmar sig och Candyking laddar inför godishelgen. Foto: Pressbild Cloetta
Inte riktigt lika tokhett som för några år sedan men Halloween är ändå årets näst största godishelg i Sverige. Nu laddar branschen för årets upplaga.

Inte riktigt lika tokhett som för några år sedan men Halloween är ändå årets näst största godishelg i Sverige. Nu laddar branschen för årets upplaga.

Inför årets Halloween, högtiden som blivit stor trots att den saknar historisk förankring i Sverige, laddar godisbranschen rejält.
Det finns all anledning till. Påsken är vår största godishelg men Halloween landar som god tvåa i den statistiken.

För Cloettas varumärke Candyking handlar det om flera nyheter och även om en höstkampanj i samarbete med SF Anytime.
– Vi storsatsar på årets högtid, säger Christin Sunnåker hos Cloetta Sverige.
– Både butiker och konsumenter ska kunna ladda upp med lösgodis på skräcktemat inför ”bus eller godis” och till höstens alla filmkvällar.

Lanseringen kommer att stöttas av Candykings största och första höstkampanj i samarbete med SF Anytime. Kampanjen innehåller aktiveringar både i butik, digitalt samt radioreklam, stortavlor och på spårvagnar.
Från och med vecka 40 finns halloweensortimentet från CandyKing ute i lösgodishyllorna.

– Halloween är vår näst största lösgodishögtid efter påsken. Vi kan se att våra kunder är på väg tillbaka till butikerna och vi vill självklart kunna erbjuda dem ett brett sortiment, påpekar Cloettas Charlotta Berglind.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil