250 ungdomar städar i Göteborg

På lördag är det dags igen när 17 föreningar i samarbete med Estrella ska städa bort skräp i Göteborg. | Foto: Städa Sverige
På lördag är det dags igen för ”Klubbar för klimatet” där idrottsungdomar från 17 lokala föreningar ska städa utomhusmiljöer i nordöstra Göteborg.

Lördag 9 maj ska idrottsungdomar från 17 lokala föreningar i nordöstra Göteborg städa bort skräp i sina närmiljöer utomhus. Aktiviteten är ett led i samarbetet mellan Estrella, Städa Sverige och föreningslivet i området.

Det här samarbetet startade när tyskägda Estrella och Städa Sverige tillsammans i fjol enades om att stödja ungdomsidrotten. Parollen blev ”Klubbar för klimatet” och på lördag genomförs alltså återigen ett städprojekt i Angered och Bergsjön.

De idrottande ungdomarna kommer ur olika idrotter och det är fotbollsspelare, konståkare, hockeyspelare, boxare, simmare med flera som deltar i satsningen.

Samarbetet Klubbar för klimatet i nordöstra Göteborg gör Städa Sverige tillsammans med snackstillverkaren Estrella, som har produktion och huvudkontor på orten.
Syftet är att skapa medvetenhet kring nedskräpning, ta gemensamt ansvar och samtidigt främja ungdomsidrotten.

– Stora delar av föreningslivet står inför utmaningar och därför är det extra viktigt att vi samarbetar och ställer upp. Det gäller föreningarna, ungdomarna och inte minst vi som företag. Årets skräpplockning skapar inte bara en renare närmiljö utan bidrar förhoppningsvis till att bevara lagandan i klubbarna under en pressad tid, då den behövs som mest, säger Carina Hanson som är vd för Estrella.

På grund av den pågående pandemin kommer i år ingen gemensam uppstart eller avslut ske. Respektive lag går direkt ut till sitt städområde där de plockar skräp indelade i mindre grupper.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil