250 ungdomar städar i Göteborg

På lördag är det dags igen när 17 föreningar i samarbete med Estrella ska städa bort skräp i Göteborg. | Foto: Städa Sverige
På lördag är det dags igen för ”Klubbar för klimatet” där idrottsungdomar från 17 lokala föreningar ska städa utomhusmiljöer i nordöstra Göteborg.

Lördag 9 maj ska idrottsungdomar från 17 lokala föreningar i nordöstra Göteborg städa bort skräp i sina närmiljöer utomhus. Aktiviteten är ett led i samarbetet mellan Estrella, Städa Sverige och föreningslivet i området.

Det här samarbetet startade när tyskägda Estrella och Städa Sverige tillsammans i fjol enades om att stödja ungdomsidrotten. Parollen blev ”Klubbar för klimatet” och på lördag genomförs alltså återigen ett städprojekt i Angered och Bergsjön.

De idrottande ungdomarna kommer ur olika idrotter och det är fotbollsspelare, konståkare, hockeyspelare, boxare, simmare med flera som deltar i satsningen.

Samarbetet Klubbar för klimatet i nordöstra Göteborg gör Städa Sverige tillsammans med snackstillverkaren Estrella, som har produktion och huvudkontor på orten.
Syftet är att skapa medvetenhet kring nedskräpning, ta gemensamt ansvar och samtidigt främja ungdomsidrotten.

– Stora delar av föreningslivet står inför utmaningar och därför är det extra viktigt att vi samarbetar och ställer upp. Det gäller föreningarna, ungdomarna och inte minst vi som företag. Årets skräpplockning skapar inte bara en renare närmiljö utan bidrar förhoppningsvis till att bevara lagandan i klubbarna under en pressad tid, då den behövs som mest, säger Carina Hanson som är vd för Estrella.

På grund av den pågående pandemin kommer i år ingen gemensam uppstart eller avslut ske. Respektive lag går direkt ut till sitt städområde där de plockar skräp indelade i mindre grupper.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil