Ikea fasar ut och Mondelez ”separerar”

Foto MostPhotos
Även Ikea väljer nu att fasa ut Mondelez produkter från sina varuhus eftersom Mondelez valt att fortsätta sin verksamhet i Ryssland.

Sedan Ukraina svartlistat Marabou-ägaren Mondelez för att man valt att fortsätta sin verksamhet i Ryssland och via skatter bidra till den ryska krigskassan har alltfler organisationer, företag och kommuner valt att bojkotta företagets produkter.

SJ, Stena Line, Göteborgs stad, Sas är några exempel på företag som valt bojkott.
Nu ansluter sig Ikea till den skaran.

– Vi kommer att fasa ut de Mondelez-produkter vi har i vårt sortiment. Det bygger i första hand på en långsiktig ambition att ha så många Ikea-produkter vi kan i vårt sortiment. Vi har sedan några år tillbaka fokuserat på Ikea-märkta konfektyrprodukter och vidareutvecklat våra egna choklad- och godisprodukter, så vi kommer att sälja slut på de Mondelez-produkter vi har, säger Mattias Hennius,  pressansvarig hos Ikea Sverige, till gp.se.

Samtidigt väljer nu Mondelez att som man säger separera sin ryska verksamhet från resten av företaget.
Man kommer inte att sälja eller lägga ned sin verksamhet i Ryssland men istället göra den formellt fristående i ett försök att lindra bojkotten men fortsätta kunna tjäna pengar i Ryssland.

”Vår plan är att verksamheten i Ryssland ska vara fristående med en självständig försörjningskedja före årets slut”, skriver livsmedelsjätten i en pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil