Ica fastigheter köper av Första AP-fonden

Ica fastigheter köper av Första AP-fonden
Illustration: Ica fastigheter
Ica fastigheter köper Första AP-Fondens andel i Secore fastigheter. Det är en affär med en köpeskilling på 738 miljoner kr plus lika mycket i lån.

Ica fastigheter köper Första AP-Fondens andel i Secore fastigheter. Det är en affär med en köpeskilling på 738 miljoner kr plus lika mycket i lån.

Ica fastigheter meddelade 30 september att man då ingått ett avtal om att förvärva Första AP-Fondens andel om 50 procent i det samägda bolaget Secore fastigheter AB (Secore).
Det totala underliggande fastighetsvärdet i Secore uppgår till cirka 3 miljarder kr och köpeskillingen för aktierna uppgår till 738 miljoner kr, skriver Ica.

Förutom det tillkommer att Ica fastigheter övertar Första AP-fondens andel av Secores lån, en andel som uppgår till 712 miljoner kr.
Secore har totalt lån på cirka 1,4 miljarder kr.

Förvärvet innebär en möjlighet för Ica fastigheter att optimera sin portfölj med ambitionen att skapa ett nytt samarbete med en långsiktig partner i samband med att affären med AP1 slutförs, skriver Ica.

Allt annat lika kommer förvärvet, som slutförs den 1 april 2022, att öka Ica-gruppens nettoskuld med 0,9 miljarder kr och nyckeltalet Ebitda/nettoskuld med 0,1, tills dess att samarbete med en ny långsiktig partner har inletts, skriver Ica.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil