Arla Deals bidrar till minskat matsvinn

Arla Deals bidrar till minskat matsvinn
2018 lanserade Arla ”Ofta bra efter” för att visa på längre hållbarhet än vad bäst före anger. Foto: Pressbild
Under 2021 har Arla tillsammans med kunder genom Arla Deals ”räddat” 873 ton mat i Sverige, vilket enligt Arla motsvarar vikten av 582 personbilar.

Under 2021 har Arla tillsammans med kunder genom Arla Deals ”räddat” 873 ton mat i Sverige, vilket enligt Arla motsvarar vikten av 582 personbilar.

För ett år sedan öppnade Arla en digital outlet – Arla Deals – där mejeriprodukter med ett kortare datum säljs med höga rabatter till butiker och restauranger.
Målet är att färska produkter inte ska slängas, utan istället komma till användning på restauranger och hos konsumenter. Under 2021 har hela 873 ton mat sålts i Sverige via detta initiativ.

– Under Arla Deals första år har det blivit tydligt att det finns ett intresse bland kunder, och i sin tur alltså bland konsumenter, att minska matsvinnet, konstaterar Magnus Cohen som är ansvarig för kundservice hos Arla Sverige.
– Många produkter är ofta bra efter sitt bäst före-datum och om vi tillsammans kan se till att maten som produceras äts upp är det en stor vinst, tillägger Cohen.

Nu vill Arla inspirera fler till att minska matsvinnet under julen. 
– Lite överbliven sill här, en bit ost där och lite risgrynsgröt på det. Utan att tänka på det slänger vi en hel del fullt ätbar mat. Lite åt gången blir mycket i längden. Sparar vi istället skinkan som blev över, grönkålen och hörnet på Janssons frestelse kan vi faktiskt göra januari lite mer uthärdlig för plånboken samtidigt som vi gör gott för klimatet, säger Arlas hållbarhetschef Victoria Olsson.

Att svenska konsumenter är intresserade av att minska sitt matsvinn är tydligt genom de tusentals sökningar som görs på Arlas frågeforum varje vecka, påpekar företaget.
”Kan man frysa era produkter?” toppar listan för de vanligaste frågorna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil