Svärdsons koncern köper konkurrent

Svärdsons koncern köper konkurrent
Foto: Aclima
Open Air Group, med Apoteas Pär Svärdson som storägare, köper nu norska varumärket Aclima som blir företagets tredje varumärke i jaktprofilen.

Open Air Group, med Apoteas Pär Svärdson som storägare, köper nu norska varumärket Aclima som blir företagets tredje varumärke i jaktprofilen.

Koncernen Open Air Group, med fokus på i jakt, omsätter under 2020 cirka 700 miljoner kr.
Bolaget har bland andra Apoteas Pär Svärdson som storägare och 73 procent av sin försäljning via e-handeln.

Nu kommer man det norska outdoor-varumärket Aclima som blir bolagets tredje varumärke efter Chevalier och Alaska Brands.
– Det är en större marknad än jakt och inom vår återförsäljningsdel kommer i dag lika stora delar från jakt som från friluftsliv. Vi vill växa och hitta fler fina bolag att lägga till i gruppen, säger Camilo Sjödin, vd på Open Air Group, till Di digital.

Aclimas produkter säljs redan via egna e-handeln Widforss i såväl Sverige som Norge.
Aclima omsätter idag cirka 200 miljoner kr och det innebär att Open Air Group, via köpet, nu närmar sig miljarden i omsättning och räknar med att passera den milstolpen under 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil