Ingen palmolja i Estrellas produkter

Foto Pressbild, Estrella
Estrella påpekar att man var först i Norden med mikropopcorn helt utan palmolja och att det idag inte finns palmolja i några av Estrellas snacks.

Estrella har sedan länge valt att producera snacks utan palmolja och var först i Norden med micropopcorn helt utan palmolja. Idag finns det ingen palmolja i några av Estrellas snacks.
De här sakerna påpekar företaget i en pressrelease.

Läget i världen har förändrat marknadens förutsättningar. Kriget i Ukraina har påverkat råvarusituationen där bland annat tillgången till solrosolja minskat, vilket lett till att många livsmedelsproducenter har sökt sig till andra alternativ, skriver Estrella.

Till följd av detta har användningen av palmolja återigen ökat efter att under många år ha minskat. Palmolja har många eftertraktade egenskaper men den storskaliga produktionen är problematisk för miljö, djur och människor i de länder som den produceras. Däribland problem som regnskogsskövling och dåliga arbetsförhållanden, beskriver man bakgrunden.

– Estrella tar så långt det är möjligt avstånd från att ta in riskråvaror i sortimentet. Därför är Estrella stolta över att, trots läget i världen, fortsatt kunna erbjuda snacks utan palmolja. Istället används idag en blandning av svensk rapsolja och solrosolja från Frankrike och Ungern som innebär flera positiva faktorer för både hälsa och miljö, förklarar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil