Ikea vägrar Black friday

Årets största hittepå inom shopping närmar sig då det om några veckor är dags för Black friday, i år kritiserat som företeelse av fler skäl än vanligt.
Att under coronaåret satsa stenhårt på att jaga ihop så många som möjligt för ytterligare ett konsumtionstillfälle har fått kritik från relativt många håll.

Men även inom handeln reagerar man, i det här fallet giganten Ikea som inte hakar på den svarta fredagen utan istället väljer att göra motsatsen den dagen.
Man tänker nämligen köpa tillbaka begagnade Ikea-möbler från privatpersoner under den aktuella dagen.

”Vi tror det finns ett mer hållbart sätt att göra klipp på Black friday. Kanske har du en gammal Billy-bokhylla hemma som du inte längre behöver? Eller kanske håller ditt nuvarande Nordviken-bord på att bli för litet för din växande familj? Låt oss köpa tillbaka dina begagnade IKEA möbler och sälja dem vidare till någon annan”, skriver företaget på sin sajt.

– Vi erbjuder kunderna en mer hållbar lösning för möbler de inte längre behöver. Därmed tar IKEA ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, samtidigt som vi banar väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef hos Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel är ”starkt kritiskt” till Hotell- och restaurangfackets konfliktvarsel och hävdar att man kräver högre löneökningar än andra branscher.

Många tonåringar äter speciell kost

Många tonåringar äter speciell kost

I en undersökning från Arla säger fyra av tio svenska tonåringar att de följer någon typ av speciell kost, en högre andel än i Finland och Danmark.

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen i Östersund vinner Änglamarkspriset 2020. Butik Vågen tog emot priset vid en digital ceremoni och får äran och 100 000 kr i prispengar.

Mindre svinn och traditionell julmat

Mindre svinn och traditionell julmat

Vi har minskat vårt matsvinn under årets pandemi och inför julen verkar vi nu fokusera mer på kvalitet än kvantitet, enligt Livsmedelsföretagen.

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.