Ikea vägrar Black friday

Istället för att hänga på Black friday ska Ikea göra något hållbart av den svarta fredagen genom att köpa tillbaka Ikea-varor från kunder den dagen.

Årets största hittepå inom shopping närmar sig då det om några veckor är dags för Black friday, i år kritiserat som företeelse av fler skäl än vanligt.
Att under coronaåret satsa stenhårt på att jaga ihop så många som möjligt för ytterligare ett konsumtionstillfälle har fått kritik från relativt många håll.

Men även inom handeln reagerar man, i det här fallet giganten Ikea som inte hakar på den svarta fredagen utan istället väljer att göra motsatsen den dagen.
Man tänker nämligen köpa tillbaka begagnade Ikea-möbler från privatpersoner under den aktuella dagen.

”Vi tror det finns ett mer hållbart sätt att göra klipp på Black friday. Kanske har du en gammal Billy-bokhylla hemma som du inte längre behöver? Eller kanske håller ditt nuvarande Nordviken-bord på att bli för litet för din växande familj? Låt oss köpa tillbaka dina begagnade IKEA möbler och sälja dem vidare till någon annan”, skriver företaget på sin sajt.

– Vi erbjuder kunderna en mer hållbar lösning för möbler de inte längre behöver. Därmed tar IKEA ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, samtidigt som vi banar väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef hos Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

För stora skulder – ny e-handlare i konkurs

Skylark är bolaget bakom work- och streetwear-butiken Sivletto på Hötorget i Stockholm.Ägarna Roger Sundström och Fredde Martins har även drivit e-handel via plattformen Sivletto.com. Nu

Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil