140 restauranger med i nytt pantsystem

140 restauranger med i nytt pantsystem
140 restauranger har anslutit sig till &Repeats pantsystem för engångsförpackningar. Foto: Pressbild &Repeat
Något över 140 restauranger i Stockholm har anslutit sig till &Repeats nya pantsystem för engångsförpackningar, vilket man ser som en bra start.

Något över 140 restauranger i Stockholm har anslutit sig till &Repeats nya pantsystem för engångsförpackningar, vilket man ser som en bra start.

Något över 140 restauranger innebär drygt 30 procent av de så kallade ”fast casual”-kedjorna i Stockholm, skriver &Repeat i ett pressmeddelande.
– Nu ska engångsförpackningar gå från sämst i klassen till bäst i klassen inom återvinning, förkunnar företaget.

&Repeat menar att återvinningsfrågan är högaktuell bland annat utifrån EU:s plastdirektiv och att flera lagförslag ligger på remiss kring bland annat engångsförpackningar.
Där kommer företaget in med sitt pantsystem för engångsförpackningar, som man ser som en del av

– Vi är oerhört tacksamma för den respons vi har fått av marknaden, att ledande företag i restaurangbranschen är modiga och vill vara med och skapa förändring när startups som vi kommer med nya lösningar, säger företagets vd och medgrundare Tor Espen Steinvik.
– Det är helt avgörande för samhällets möjlighet att lyckas med innovation och förändring. Vi är glada över att jobba i en bransch där så många av de stora aktörerna är ambitiösa och framåtsträvande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil