140 restauranger med i nytt pantsystem

140 restauranger med i nytt pantsystem
140 restauranger har anslutit sig till &Repeats pantsystem för engångsförpackningar. Foto: Pressbild &Repeat
Något över 140 restauranger i Stockholm har anslutit sig till &Repeats nya pantsystem för engångsförpackningar, vilket man ser som en bra start.

Något över 140 restauranger i Stockholm har anslutit sig till &Repeats nya pantsystem för engångsförpackningar, vilket man ser som en bra start.

Något över 140 restauranger innebär drygt 30 procent av de så kallade ”fast casual”-kedjorna i Stockholm, skriver &Repeat i ett pressmeddelande.
– Nu ska engångsförpackningar gå från sämst i klassen till bäst i klassen inom återvinning, förkunnar företaget.

&Repeat menar att återvinningsfrågan är högaktuell bland annat utifrån EU:s plastdirektiv och att flera lagförslag ligger på remiss kring bland annat engångsförpackningar.
Där kommer företaget in med sitt pantsystem för engångsförpackningar, som man ser som en del av

– Vi är oerhört tacksamma för den respons vi har fått av marknaden, att ledande företag i restaurangbranschen är modiga och vill vara med och skapa förändring när startups som vi kommer med nya lösningar, säger företagets vd och medgrundare Tor Espen Steinvik.
– Det är helt avgörande för samhällets möjlighet att lyckas med innovation och förändring. Vi är glada över att jobba i en bransch där så många av de stora aktörerna är ambitiösa och framåtsträvande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil