Färdigmat i ny förpackning

Under vecka 40 lanseras Pure med en serie asiatiska färdigrätter vilka kommer till butiken i klimatsmarta träfiberförpackningar.

Pure lanserar sina rätter hos Ica, Coop, Hemköp och Willys.
I ett pressmeddelande skriver företaget att man blir först i Sverige med att lansera kylda färdigrätter med bra hållbarhet som ”på allvar minskar mängden plast i hyllan”. 

– I den kylda färdigmatshyllan finns mängder av färdigrätter men hittills inga alternativ som kombinerar färdigmat av hög kvalitet med lång hållbarhet och klimatsmarta träförpackningar, säger Michel tops som är vd för Tops foods och ägare av varumärket Pure.
– Därför känns det bra att lansera Pure som drastiskt minskar plastförbrukningen via Pures rätter i träfibertråg, tillägger Tops.

Rätterna som lanseras är Chicken tikka masala, Chicken sweet & sour, Chicken red curry och Chicken green curry.
– Pures rätter är perfekta för den som vill kunna gå till mataffären och köpa en rätt lika god som en nylagad take-away och dessutom i en klimatsmart förpackning, menar Tobias Wikström, vd för Foodbroker international som har distributionsrätten för Pure.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil