Företagets rykte är viktigt när vi handlar

Företagets rykte är viktigt när vi handlar
Foto: Mostphotos
Flera faktorer som styr våra köp. Det är ingen nyhet. Men i Rättvisaren 2021 har man försökt kartlägga vad som är mesta avgörande när vi handlar.

Flera faktorer som styr våra köp. Det är ingen nyhet. Men i Rättvisaren 2021 har man försökt kartlägga vad som är mesta avgörande när vi handlar.

60 procent av de som svarat i en ny undersökning tycker att företagets rykte är viktigt när man ska köpa semesterresa av det – men inte lika viktigt när vi köper kläder.
Och attityden till klimat och miljö är viktigare när det gäller företaget vi köper bil av än det vi köper mobiltelefon av.

Det är några av de konstateranden som går att göra när man tar del av Rättvisaren 2021. Där har Mediekompaniet för tredje året i rad samlat vilka faktorer svenskar anser viktiga och avgörande vid valet mellan olika produkter.

2005 personer i Kantar Sifos webbpanel har svarat och visar ganska entydigt att de tycker att företagets rykte är det viktigaste när det gäller de flesta branscher.
Och av övriga faktorer är det faktiskt företagets inställning till klimat och miljöfrågor som de svarande värderar högt.

Läs mer om vad som avgör vad vi handlar i nästa printmagasin, Butikstrender 10/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil