Företagets rykte är viktigt när vi handlar

Företagets rykte är viktigt när vi handlar
Foto: Mostphotos

Flera faktorer som styr våra köp. Det är ingen nyhet. Men i Rättvisaren 2021 har man försökt kartlägga vad som är mesta avgörande när vi handlar.

60 procent av de som svarat i en ny undersökning tycker att företagets rykte är viktigt när man ska köpa semesterresa av det – men inte lika viktigt när vi köper kläder.
Och attityden till klimat och miljö är viktigare när det gäller företaget vi köper bil av än det vi köper mobiltelefon av.

Det är några av de konstateranden som går att göra när man tar del av Rättvisaren 2021. Där har Mediekompaniet för tredje året i rad samlat vilka faktorer svenskar anser viktiga och avgörande vid valet mellan olika produkter.

2005 personer i Kantar Sifos webbpanel har svarat och visar ganska entydigt att de tycker att företagets rykte är det viktigaste när det gäller de flesta branscher.
Och av övriga faktorer är det faktiskt företagets inställning till klimat och miljöfrågor som de svarande värderar högt.

Läs mer om vad som avgör vad vi handlar i nästa printmagasin, Butikstrender 10/2021

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.