Nu bakar vi mer hemma

Kanel noterar en kraftig försäljningsökning och eftersom jäst också ökar är förklaringen att vi bakar mer hemma nu. | Foto: Paulig
Försäljningen av kanel, kardemumma och jäst ökar kraftigt i Sverige, rapporter Paulig. Förklaringen lär vara att krisen får oss att baka mer hemma.

Bakar hela Sverige? Svaret på den frågan verkar vara ja. På Paulig, som äger varumärket Santa Maria, ser man en kraftig försäljningsökning av kanel, kardemumma och jäst.
Hos Paulig, som äger varumärket Santa Maria, ser man nu en kraftig svensk försäljningsökning när det gäller kanel, kardemumma och jäst.

– Försäljningen av kanel har ökat med 60 procent under de senaste veckorna, jämfört med samma period 2019, säger Eva Berglie som är kommunikationschef hos Paulig.
– Vi såg också tidigt under coronautbrottet att efterfrågan på till exempel jäst och kardemumma sköt i höjden. Det har säkert sin förklaring i den allmänna bunkringen de första veckorna, men jag tror också att man ser bakning som en rolig sysselsättning med familjen när vi tillbringar mer tid hemma, berättar Berglie.

Någon risk för brist på kanel eller kardemumma ser Paulig inte, trots försäljningsökningen under den närmaste tiden.
– Våra inköpare jobbar på högvarv för att säkra vår tillgång på kryddor och de gör ett fantastiskt jobb. Vi har över 200 kryddor i sortimentet och även under normala omständigheter kan skördar variera under olika säsonger och utmaningar i försörjningskedjan kan uppstå. Men vi har också ett nära samarbete med våra leverantörer, som gör allt för att Sverige och övriga länder ska få fortsätta baka, avslutar Eva Berglie.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil