Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nu bakar vi mer hemma

Försäljningen av kanel, kardemumma och jäst ökar kraftigt i Sverige, rapporter Paulig. Förklaringen lär vara att krisen får oss att baka mer hemma.
Kanel noterar en kraftig försäljningsökning och eftersom jäst också ökar är förklaringen att vi bakar mer hemma nu. | Foto: Paulig

Bakar hela Sverige? Svaret på den frågan verkar vara ja. På Paulig, som äger varumärket Santa Maria, ser man en kraftig försäljningsökning av kanel, kardemumma och jäst.
Hos Paulig, som äger varumärket Santa Maria, ser man nu en kraftig svensk försäljningsökning när det gäller kanel, kardemumma och jäst.

– Försäljningen av kanel har ökat med 60 procent under de senaste veckorna, jämfört med samma period 2019, säger Eva Berglie som är kommunikationschef hos Paulig.
– Vi såg också tidigt under coronautbrottet att efterfrågan på till exempel jäst och kardemumma sköt i höjden. Det har säkert sin förklaring i den allmänna bunkringen de första veckorna, men jag tror också att man ser bakning som en rolig sysselsättning med familjen när vi tillbringar mer tid hemma, berättar Berglie.

Någon risk för brist på kanel eller kardemumma ser Paulig inte, trots försäljningsökningen under den närmaste tiden.
– Våra inköpare jobbar på högvarv för att säkra vår tillgång på kryddor och de gör ett fantastiskt jobb. Vi har över 200 kryddor i sortimentet och även under normala omständigheter kan skördar variera under olika säsonger och utmaningar i försörjningskedjan kan uppstå. Men vi har också ett nära samarbete med våra leverantörer, som gör allt för att Sverige och övriga länder ska få fortsätta baka, avslutar Eva Berglie.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.