Kiviks musteris vinst närmast fyrdubblad

Kiviks musteris vinst närmast fyrdubblad
Kiviks musteris vd Thomas Jensen. Foto: Kiviks musteri
Kiviks musteri landar ett framgångsrikt bokslut för 2020. Nettoomsättningen rörde sig inte mycket men vinsten blev nästan fyra gånger så stor som året innan.

Kiviks musteri landar ett framgångsrikt bokslut för 2020. Nettoomsättningen rörde sig inte mycket men vinsten blev nästan fyra gånger så stor som året innan.

Nettoomsättningen står still men vinsten ökar från 5,3 miljoner kr 2019 till 20,1 miljoner kr 2020, näst intill en fyrdubbling för Kiviks musteri.
Ägarna och de 195 anställda vid musteriet kan alltså se tillbaka på ett bra år där omsättningen för övrigt tangerade 750 miljoner kr.

Fjolåret var omtumlande och när pandemin bröt ut räknade knappast någon i företaget med en utveckling som den nu offentliggjorda.
En hård kontroll av utgifterna och en kraftigt ökad försäljning i dagligvaruhandeln är vad Kiviks musteri förklarar utvecklingen med i första hand.

Och det är framförallt dagligvaruhandeln som varit den stora tryggheten och trampolinen det gångna året, konstaterar vd Thomas Jensen.
– Där finns en stor del av förklaringen till att vi har klarat oss relativt bra. Dessutom var vi extremt försiktiga med våra omkostnader. Vi höll bland annat inne produktlanseringar och marknadsaktiviteter ute i butikerna, säger Jensen till sydsvenskan.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil