Kiviks musteris vinst närmast fyrdubblad

Kiviks musteris vinst närmast fyrdubblad
Kiviks musteris vd Thomas Jensen. Foto: Kiviks musteri
Kiviks musteri landar ett framgångsrikt bokslut för 2020. Nettoomsättningen rörde sig inte mycket men vinsten blev nästan fyra gånger så stor som året innan.

Kiviks musteri landar ett framgångsrikt bokslut för 2020. Nettoomsättningen rörde sig inte mycket men vinsten blev nästan fyra gånger så stor som året innan.

Nettoomsättningen står still men vinsten ökar från 5,3 miljoner kr 2019 till 20,1 miljoner kr 2020, näst intill en fyrdubbling för Kiviks musteri.
Ägarna och de 195 anställda vid musteriet kan alltså se tillbaka på ett bra år där omsättningen för övrigt tangerade 750 miljoner kr.

Fjolåret var omtumlande och när pandemin bröt ut räknade knappast någon i företaget med en utveckling som den nu offentliggjorda.
En hård kontroll av utgifterna och en kraftigt ökad försäljning i dagligvaruhandeln är vad Kiviks musteri förklarar utvecklingen med i första hand.

Och det är framförallt dagligvaruhandeln som varit den stora tryggheten och trampolinen det gångna året, konstaterar vd Thomas Jensen.
– Där finns en stor del av förklaringen till att vi har klarat oss relativt bra. Dessutom var vi extremt försiktiga med våra omkostnader. Vi höll bland annat inne produktlanseringar och marknadsaktiviteter ute i butikerna, säger Jensen till sydsvenskan.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil