Ikea vill sälja i Umeå

Ikea-bolaget Ingka centres har börjat processen för att sälja Norrlands största köpcentrum. | Alexander Isreb
Ikea-bolaget Ingka centres har börjat processen för att sälja Norrlands största köpcentrum, Avion shopping i Umeå, endast fyra år efter invigningen.

Det är Fastighetsvärlden som avslöjar att Ikea-bolaget Ingka centres inlett processen för att kunna sälja Avion shopping i Umeå.
Det är det största köpcentret i Norrland och öppnade så sent som i mars 2016, med drygt 80 butiker på två våningar och totalt 34 000 kvadratmeter.

Under 2019 och 2020 har dock vakanserna blivit allt större och fler och 8-12 butikslokaler stått tomma.
I mitten av juni har dock vakansgraden stigit kraftigt och uppgick enligt FV i mitten av juni till 24 stängda eller vakanta butikslokaler.

Nu har Ingka centres lagt ut ett försäljningsuppdrag för centrat, enligt FV som skriver att det kan inkludera ytterligare någon av de anläggningar Ingka äger i Sverige.
Redan 2017 sålde man för övrigt fyra svenska handelsplatser belägna i Uddevalla, Haparanda, Borlänge och Uppsala.

Nu har Ingka sju köpcentrum i sin ägo på svensk mark.
Det handlar om Birsta city i Sundsvall, Erikslund i Västerås, Kungens kurva i Huddinge, I-huset i Linköping, Shoppingpark i Mölndal, Älmhults handelsplats och alltså Avion shopping i Umeå.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil