Ikea vill sälja i Umeå

Ikea-bolaget Ingka centres har börjat processen för att sälja Norrlands största köpcentrum. | Alexander Isreb
Ikea-bolaget Ingka centres har börjat processen för att sälja Norrlands största köpcentrum, Avion shopping i Umeå, endast fyra år efter invigningen.

Det är Fastighetsvärlden som avslöjar att Ikea-bolaget Ingka centres inlett processen för att kunna sälja Avion shopping i Umeå.
Det är det största köpcentret i Norrland och öppnade så sent som i mars 2016, med drygt 80 butiker på två våningar och totalt 34 000 kvadratmeter.

Under 2019 och 2020 har dock vakanserna blivit allt större och fler och 8-12 butikslokaler stått tomma.
I mitten av juni har dock vakansgraden stigit kraftigt och uppgick enligt FV i mitten av juni till 24 stängda eller vakanta butikslokaler.

Nu har Ingka centres lagt ut ett försäljningsuppdrag för centrat, enligt FV som skriver att det kan inkludera ytterligare någon av de anläggningar Ingka äger i Sverige.
Redan 2017 sålde man för övrigt fyra svenska handelsplatser belägna i Uddevalla, Haparanda, Borlänge och Uppsala.

Nu har Ingka sju köpcentrum i sin ägo på svensk mark.
Det handlar om Birsta city i Sundsvall, Erikslund i Västerås, Kungens kurva i Huddinge, I-huset i Linköping, Shoppingpark i Mölndal, Älmhults handelsplats och alltså Avion shopping i Umeå.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil