Svinnskärm till hjälp för minskat matsvinn

Svinnskärm till hjälp för minskat matsvinn
Foto: Jessica Gow / TT
Svinnskärmen, en ny digital skärm, är det senaste greppet för att minska matsvinn och lanseras nu av svenska foodtech-bolaget Whywaste.

Svinnskärmen, en ny digital skärm, är det senaste greppet för att minska matsvinn och lanseras nu av svenska foodtech-bolaget Whywaste.

En ny digital skärm möter kunderna som kliver in på Ica Kvantum Sannegården.
På skärmen dyker det automatiskt upp erbjudanden på varor i butiken som riskerar att bli svinn.

Butiken arbetar för ett minskat matsvinn tillsammans med foodtech-bolaget Whywaste, och är en av de första butikerna som provar den nya skärmen.
Ica Kvantum Sannegården har sedan flera år tillbaka jobbat med olika digitala lösningar från Whywaste, lösningar som bland annat förenklar för personalen att upptäcka när varor närmar sig bäst före-datum.

– Vi jobbar aktivt med många olika rutiner för att minska vårt matsvinn men det som är extra roligt med svinnskärmen är att vi äntligen kan visa att upp att vi tillsammans med våra kunder gör en stor skillnad, säger Amanda Prates, säljledare hos Ica Kvantum Sannegården.

– Kunder idag är mer och mer miljö- och svinnmedvetna vilket ökar kraven på butiker. Svinnskärmen gör det enkelt för butiker att visa sina kunder, att här har vi koll på vårt matsvinn. Den underlättar också för kunden att göra bättre och mer medvetna val, säger Kristoffer Hagstedt, vd för och grundare av Whywaste.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Max lånar ut sin hållbarhetschef

Nu tar Max Burgers återanvändning ett steg till. I ett nytt utspel lovar man konkurrenterna att få låna Max hållbarhetschef, Kaj Török.

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil