Vill se helhetsgrepp kring klimatfrågorna

Vill se helhetsgrepp kring klimatfrågorna
Anita Falkenek. Foto: Krav
Krav vill se ett helhetsgrepp på klimat och biologisk mångfald, påpekar organisationens vd Anita Falkenek utifrån FN:s toppmöte i Kina nyligen.

Krav vill se ett helhetsgrepp på klimat och biologisk mångfald, påpekar organisationens vd Anita Falkenek utifrån FN:s toppmöte i Kina nyligen.

FN:s toppmöte om biologisk mångfald i Kunming i Kina har genomförts med målet att skapa ett politiskt ramverk, parallellt med det internationella klimatramverk som beslutades genom Parisavtalet 2015.

Krav menar att det är ett viktigt möte, men att vi måste diskutera och hantera klimat och biologisk mångfald samtidigt för att lösa planetens största utmaningar.
– Klimat och biologisk mångfald hänger nära samman, och vi har inte tid att lösa ett problem i taget. Vi måste se till helheten, säger Anita Falkenek, vd för Krav.

Rapporten ”Biodiversity and Climate Change” som lanserades i juni i år, är den första globala rapport där hoten mot klimat och biologisk mångfald hanteras tillsammans.
I den poängteras hur klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald hänger intimt samman.

En av de åtgärder som rapporten lyfter fram för en positiv utveckling av både klimat och biologisk mångfald, är mer hållbara produktionsmetoder inom jord- och skogsbruk.
– På Krav-certifierade och ekologiska gårdar genomförs redan idag många av de åtgärder som IPCC och IPBES lyfter fram. Åtgärder som ger liten klimatpåverkan och 50 procent fler arter av växter, bin och andra pollinerare, påpekar Anita Falkenek.

– Politiker i Sverige behöver liksom EU deklarera att ekologiskt är en viktig del för att möta hoten mot biologisk mångfald och klimat, summerar Falkenek.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil