Vill se helhetsgrepp kring klimatfrågorna

Vill se helhetsgrepp kring klimatfrågorna
Anita Falkenek. Foto: Krav
Krav vill se ett helhetsgrepp på klimat och biologisk mångfald, påpekar organisationens vd Anita Falkenek utifrån FN:s toppmöte i Kina nyligen.

Krav vill se ett helhetsgrepp på klimat och biologisk mångfald, påpekar organisationens vd Anita Falkenek utifrån FN:s toppmöte i Kina nyligen.

FN:s toppmöte om biologisk mångfald i Kunming i Kina har genomförts med målet att skapa ett politiskt ramverk, parallellt med det internationella klimatramverk som beslutades genom Parisavtalet 2015.

Krav menar att det är ett viktigt möte, men att vi måste diskutera och hantera klimat och biologisk mångfald samtidigt för att lösa planetens största utmaningar.
– Klimat och biologisk mångfald hänger nära samman, och vi har inte tid att lösa ett problem i taget. Vi måste se till helheten, säger Anita Falkenek, vd för Krav.

Rapporten ”Biodiversity and Climate Change” som lanserades i juni i år, är den första globala rapport där hoten mot klimat och biologisk mångfald hanteras tillsammans.
I den poängteras hur klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald hänger intimt samman.

En av de åtgärder som rapporten lyfter fram för en positiv utveckling av både klimat och biologisk mångfald, är mer hållbara produktionsmetoder inom jord- och skogsbruk.
– På Krav-certifierade och ekologiska gårdar genomförs redan idag många av de åtgärder som IPCC och IPBES lyfter fram. Åtgärder som ger liten klimatpåverkan och 50 procent fler arter av växter, bin och andra pollinerare, påpekar Anita Falkenek.

– Politiker i Sverige behöver liksom EU deklarera att ekologiskt är en viktig del för att möta hoten mot biologisk mångfald och klimat, summerar Falkenek.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil