Korvfabrik i Dalarna stänger efter 4,5 år

Foto MostPhotos
Korvfabriken i Skattungbyn lägger ner efter att ha varit i drift under 4,5 år eftersom ägarna inte klarar av den expansion som behövs.

Lagom till jul 2018 drog korvfabriken i Skattungbyn igång. Sedan dess har fabriken i Orsa kommun sålt sina korvar på plats vid fabriken.

2021 omsatte man 775 000 kr efter att ha ökat med cirka 200 000 kr per år sedan 2019.
Johan Borg som arbetar med att driva företaget tror fortfarande på idén men säger att man inte klarar expansionen som behövs.

— Det sura är att jag fortfarande tror på den här idén, men det stora problemet för oss har varit tiden. Nina jobbar ju i affären (i Skattungbyn) och jag ”leker” bonde. Hur du än vrider och vänder på det, har du inte tid så har du inte. Vi har gjort det här med tid som egentligen inte har funnits, förklarar Johan Borg, en av ägarna, till Siljan News.

Johan Borg kommer trots nedläggning att fortsätta göra korvar för privat bruk och stänger inte helt dörren för en framtida satsning.
— Jag tror fortfarande på idén och även om Korvfabriken är stängd, så finns själva företaget kvar året ut. Det har varit fantastiska år och mirakel har inträffat, men då ska det ske något väldigt drastiskt om det ska bli en fortsättning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil