Coop förändrar till en ny ägarstruktur

Coop förändrar till en ny ägarstruktur
KF:s vd Marie Nygren. Foto: Fond&Fond
CBS, Coop butiker & stormarknader, övertas av Konsumentföreningen Stockholm och ett antal butiker förs till Coop Mitt och Coop Kristianstad Blekinge.

CBS, Coop butiker & stormarknader, övertas av Konsumentföreningen Stockholm och ett antal butiker förs till Coop Mitt och Coop Kristianstad Blekinge.

Coop butiker & stormarknader, CBS, övertas av Konsumentföreningen Stockholm, meddelar Coop och utvecklar resonemanget.
De butiker från CBS som inte ska ägas av KF Stockholm överförs till dotterbolag som senare överlåts vidare till Coop Kristianstad Blekinge samt Coop Mitt. Butiksdriften tas över i början av 2022.

– Detta är ett positivt beslut som kommer stärka medlemmarnas möjligheter till delaktighet och påverkan, stärka kooperationens roll framåt och bidra till utveckling av affären, säger Kooperativa förbundets styrelseordförande Leif Linde.

KF har fattat beslut om att flytta de cirka 900 000 medlemmar som är direktanslutna medlemmar i KF till de konsumentföreningar de geografiskt tillhör.
Eftersom länken mellan medlemmar och butiker är så viktig har föreningarna i samband med det erbjudits att förvärva butiker i samma geografiska medlemsupptagningsområde.

– Flytten skapar också ökade möjligheter till dialog med medlemmarna vilket i sin tur skapar lojalitet och nöjda kunder, säger KF:s vd Marie Nygren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil