Coop förändrar till en ny ägarstruktur

Coop förändrar till en ny ägarstruktur
KF:s vd Marie Nygren. Foto: Fond&Fond
CBS, Coop butiker & stormarknader, övertas av Konsumentföreningen Stockholm och ett antal butiker förs till Coop Mitt och Coop Kristianstad Blekinge.

CBS, Coop butiker & stormarknader, övertas av Konsumentföreningen Stockholm och ett antal butiker förs till Coop Mitt och Coop Kristianstad Blekinge.

Coop butiker & stormarknader, CBS, övertas av Konsumentföreningen Stockholm, meddelar Coop och utvecklar resonemanget.
De butiker från CBS som inte ska ägas av KF Stockholm överförs till dotterbolag som senare överlåts vidare till Coop Kristianstad Blekinge samt Coop Mitt. Butiksdriften tas över i början av 2022.

– Detta är ett positivt beslut som kommer stärka medlemmarnas möjligheter till delaktighet och påverkan, stärka kooperationens roll framåt och bidra till utveckling av affären, säger Kooperativa förbundets styrelseordförande Leif Linde.

KF har fattat beslut om att flytta de cirka 900 000 medlemmar som är direktanslutna medlemmar i KF till de konsumentföreningar de geografiskt tillhör.
Eftersom länken mellan medlemmar och butiker är så viktig har föreningarna i samband med det erbjudits att förvärva butiker i samma geografiska medlemsupptagningsområde.

– Flytten skapar också ökade möjligheter till dialog med medlemmarna vilket i sin tur skapar lojalitet och nöjda kunder, säger KF:s vd Marie Nygren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil