Kycklingbönder vill ha stöd av regeringen

Kycklingbönder vill ha stöd av regeringen
Jenny Andersson. Foto: Svensk Fågel

När nya landsbygdsministern tillträtt vill branschorganisationen Svensk fågel passa på att peka på några punkter där man vill ha stöd av politikerna.

– När snön ligger tung på träden här i Småland och Sverige är som allra mörkast vill jag och Sveriges kyckling- och kalkonbönder skicka en önskelista till Sveriges nya landsbygdsminister, Anna-Caren Sätherberg. Att vara bonde är otroligt givande, att varje dag ta hand om våra marker och djur och att sätta mat på bordet i svenska hem, skriver branschorganisationen Svensk fågels ordförande Jenny Andersson i ett öppet brev.

– Pandemin har satt fokus på vikten av självförsörjning och här hjälper vi bönder gärna till. Men vi behöver även hjälp, hjälp och stöd av politiker, regering och vår nya minister, påpekar Andersson.

De punkter där man vill ha hjälp och stöd handlar om hur kostnaderna för foder och energi ökat på sistone, om arbetet med ett hållbart jordbruk, att man vill se ett förenklat regelverk, likvärdiga krav inom offentlig upphandling, bättre samarbete mellan myndigheter och fasta och förutsägbara kontrollavgifter på slakterierna.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.