Nu dricker en av fem mindre mängd alkohol

Nu dricker en av fem mindre mängd alkohol
Vi dricker mindre mängd alkohol under pandemin – och alkoholfri öl säljer alltmer i butik. Foto: Pressbild Carlsberg Sverige
Var tredje svarande har ändrat alkoholvanor under pandemin och var femte minskat sitt intag av alkohol under samma period, enligt en ny undersökning.

Var tredje svarande har ändrat alkoholvanor under pandemin och var femte minskat sitt intag av alkohol under samma period, enligt en ny undersökning.

Det är i Sifos undersökning Dryckeskollen, gjord på uppdrag av Carlsberg, som de nya siffrorna presenteras och som säger att var tredje svarande ändrat sina alkoholvanor under coronapandemin.
21 procent har druckit mindre, 10 procent har druckit mer och 58 procent av de svarande kan tänka sig en vit månad under 2021.

Minskningen av alkoholintaget är för övrigt störst bland de yngre.
35 procent av de svarande som är i åldersgruppen 18-35 år har druckit mindre mängd alkohol under pandemin.

– Alkoholfria alternativ har blivit allt mer populära under senare år och coronapandemin har uppenbarligen fått ännu fler att välja alkoholfritt. Detta syns även i försäljningsstatistiken för alkoholfri öl. Nätförsäljningen av alkoholfri öl har gått upp med över 350 procent sedan mars förra året, säger Carlsberg Sveriges kommunikationschef Henric Byström.

Läs mer om den alkoholfria trenden och kalla drycker i Butikstrender nr 1/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil