Nu dricker en av fem mindre mängd alkohol

Nu dricker en av fem mindre mängd alkohol
Vi dricker mindre mängd alkohol under pandemin – och alkoholfri öl säljer alltmer i butik. Foto: Pressbild Carlsberg Sverige
Var tredje svarande har ändrat alkoholvanor under pandemin och var femte minskat sitt intag av alkohol under samma period, enligt en ny undersökning.

Var tredje svarande har ändrat alkoholvanor under pandemin och var femte minskat sitt intag av alkohol under samma period, enligt en ny undersökning.

Det är i Sifos undersökning Dryckeskollen, gjord på uppdrag av Carlsberg, som de nya siffrorna presenteras och som säger att var tredje svarande ändrat sina alkoholvanor under coronapandemin.
21 procent har druckit mindre, 10 procent har druckit mer och 58 procent av de svarande kan tänka sig en vit månad under 2021.

Minskningen av alkoholintaget är för övrigt störst bland de yngre.
35 procent av de svarande som är i åldersgruppen 18-35 år har druckit mindre mängd alkohol under pandemin.

– Alkoholfria alternativ har blivit allt mer populära under senare år och coronapandemin har uppenbarligen fått ännu fler att välja alkoholfritt. Detta syns även i försäljningsstatistiken för alkoholfri öl. Nätförsäljningen av alkoholfri öl har gått upp med över 350 procent sedan mars förra året, säger Carlsberg Sveriges kommunikationschef Henric Byström.

Läs mer om den alkoholfria trenden och kalla drycker i Butikstrender nr 1/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil