Hela personalen ska snabbtestas efter larm

Hela personalen ska snabbtestas efter larm
Foto: Stina Oh/ Mostphotos

Alla i personalen på Ica Maxi i Köping ska nu snabbtestas för covid-19. Orsaken är att ”en handfull” medarbetare redan upptäckts vara smittade.

Det är Bärgslagsbladet som skriver att flera anställda – ”en handfull” – hos Ica Maxi i Köping smittas av covid-19. Alla ska så här långt endast ha fått milda symptom.
Nu ska man ändå snabbtesta hela personalen kring potentiell smitta under denna vecka.

– Hittills har alla tack och lov fått milda symtom. Och såvitt vi vet har det inte spridit sig utanför den speciella gruppen. Men för att vara på den säkra sidan kommer vi att testa hela personalen nästa vecka, säger butikschefen Viktoria Miftari till Bärgslagsbladet.

Butikschefen är själv en av dem som testats positivt och torsdag i förra veckan gick butiken ut på Intagram och informerade kunder och andra.
Orsaken var att man fått indikationer på att händelsen skapat oro och att man ville säga till kunderna att det inte var någon ökad risk med att handla på Ica Maxi.

– Vi är väldigt noga med våra hygienrutiner. Nu kan det bli så att fler behöver jobba med visir framöver. Vi tittar på det. En annan aspekt på det här är ju också att våra medarbetare inte har möjlighet att jobba hemifrån. Som på andra arbetsplatser. Vi är utsatta, eftersom vi ju är många som jobbar i butiken, säger Viktoria Miftari till tidningen.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Kavlis medarbetare delade ut 2,5 miljoner

Kavlis medarbetare delade ut 2,5 miljoner

Kavlis medarbetare har nu genomfört sin årliga utdelning av medel till goda ändamål som de anställda hos företaget styr över, i år 2,5 miljoner kr.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.