Hela personalen ska snabbtestas efter larm

Hela personalen ska snabbtestas efter larm
Foto: Stina Oh/ Mostphotos
Alla i personalen på Ica Maxi i Köping ska nu snabbtestas för covid-19. Orsaken är att ”en handfull” medarbetare redan upptäckts vara smittade.

Alla i personalen på Ica Maxi i Köping ska nu snabbtestas för covid-19. Orsaken är att ”en handfull” medarbetare redan upptäckts vara smittade.

Det är Bärgslagsbladet som skriver att flera anställda – ”en handfull” – hos Ica Maxi i Köping smittas av covid-19. Alla ska så här långt endast ha fått milda symptom.
Nu ska man ändå snabbtesta hela personalen kring potentiell smitta under denna vecka.

– Hittills har alla tack och lov fått milda symtom. Och såvitt vi vet har det inte spridit sig utanför den speciella gruppen. Men för att vara på den säkra sidan kommer vi att testa hela personalen nästa vecka, säger butikschefen Viktoria Miftari till Bärgslagsbladet.

Butikschefen är själv en av dem som testats positivt och torsdag i förra veckan gick butiken ut på Intagram och informerade kunder och andra.
Orsaken var att man fått indikationer på att händelsen skapat oro och att man ville säga till kunderna att det inte var någon ökad risk med att handla på Ica Maxi.

– Vi är väldigt noga med våra hygienrutiner. Nu kan det bli så att fler behöver jobba med visir framöver. Vi tittar på det. En annan aspekt på det här är ju också att våra medarbetare inte har möjlighet att jobba hemifrån. Som på andra arbetsplatser. Vi är utsatta, eftersom vi ju är många som jobbar i butiken, säger Viktoria Miftari till tidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil