Fler begagnade klappar – miljön starkt argument

Fler begagnade klappar – miljön starkt argument
Det blir fler begagnade julklappar under årets julgranar, enligt Metropol auktioner. Foto: Pressbild
Varannan svarande i en ny undersökning säger att de kan tänka sig att köpa julklappar på andrahandsmarknaden, många för miljöns skull.

Varannan svarande i en ny undersökning säger att de kan tänka sig att köpa julklappar på andrahandsmarknaden, många för miljöns skull.

I en ny undersökning gjord på uppdrag av Metropol auktioner visar det sig att den bästa klappen inte alltid måste vara ny.
Var tredje av de svarande uppger att de har som vana att vända sig till andrahandsmarknaden eller har gjort det någon gång, och mer än varannan att det skulle kunna tänka sig att göra det till sina nära och kära i år när klappjakten drar igång, många av dem för miljöns skull.

– Vi kan se en trend där vi rör oss bort från en materialistisk era och i stället värdesätter gåvor med ett högre affektionsvärde. Svenskarna har också kommit till insikt att masskonsumtion inte är hållbart för vare sig ekonomi eller miljö på lång sikt, säger Jani Andersson, vd och auktionsexpert hos Metropol auktioner.

– Intresset för äldre ting och att återanvända prylar i stället för att alltid köpa nya är en trend som verkar ha ökat hos alla generationer, även hos de yngre. Det bådar gott för framtiden då alla behöver ta ett större gemensamt ansvar för miljön, avslutar Jani Andersson.

Fakta/Undersökningen
Undersökningen genomfördes av PFM Research i mars 2021 på uppdrag av Metropol auktioner. Totalt svarade 1045 personer mellan 18–65+. Respondenterna har svarat på undersökningen genom en internetpanel. Resultatet är riksrepresentativt. (Källa Metropol auktioner).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil