Nu är Susanna LO-ordförande

Susanna Gideonsson är nu vald till ny LO-ordförande. | Foto: Handels
Nu har Handels ordförande Susanna Gideonsson blivit vald till ordförande för Sveriges fackligt anslutna arbetare i LO. Idag valdes hon enhälligt.

Susanna Gideonsson har varit ordförande för Handelsanställdas förbund sedan 2014 och har en lång facklig erfarenhet.
Nu har hon valts till ordförande för hela LO med dess 1,2 miljoner medlemmar och blir där den andra kvinnliga ordföranden efter Wanja Lundby Wedin.

Susanna Gideonsson efterträder Karl-Petter Thorwaldsson som varit LO-ordförande under åtta år och får dessutom två kvinnor med sig i den högsta ledningen.
Förste vice ordföranden är Therese Guovelin (omval) och andre vice ordförande Lisa Bengtsson (nyval).

– Viktigast just nu är att vi kan samla det stora engagemang som finns runt om i fackföreningsrörelsen i Sverige. Varje förbund har sina specialfrågor som de hanterar bäst, men när det gäller de stora dragen på svensk arbetsmarknad måste vi vara enade och gå åt samma håll, sade Gideonsson efter att ha blivit vald.

Hon konstaterade att den senaste tiden sett fler människor sluta upp bakom facket och organisera sig.
– Den senaste tiden har tydligt visat vilken kraft facket har. När vi tillsammans bestämmer oss för vad vi vill uppnå kan vi försätta berg och skapa tryck i frågor som är viktiga för vanligt folk och åstadkomma verklig förändring, konstaterade den nyvalde LO-ordföranden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil