Krav gör vårkampanj om biologisk mångfald

Krav gör vårkampanj om biologisk mångfald
Foto: Mostphotos
”Inga bin. Ingen mat” är rubriken på Kravs vårkampanj som man genomför maj månad med ambitionen att visa hur vi kan bidra till biologisk mångfald.

”Inga bin. Ingen mat” är rubriken på Kravs vårkampanj som man genomför maj månad med ambitionen att visa hur vi kan bidra till biologisk mångfald.

”Inga bin. Ingen mat” är det kortfattade och koncisa budskapet i Kravs vårkampanj under maj månad.
Kampanjen vill väcka engagemang kring hotet mot den biologiska mångfalden, och visa hur vi alla kan bidra till ökad biologisk mångfald genom att välja Krav-märkt mat, skriver organisationens i en pressrelease.

Bakgrunden är att en tredjedel av den mat vi äter behöver pollineras av bin, humlor och andra insekter.
Men FN, Världsnaturfonden liksom forskare larmar om att den biologiska mångfalden minskar vilket kan få allvarliga konsekvenser för livsmedelsförsörjningen.

– När man väljer Krav-märkt, får man mat producerad utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel, något som har stor betydelse för den biologiska mångfalden, säger organisationens vd Anita Falkenek.

Ekologiska odlingar utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel, utan konstgödsel och med varierad växtföljd bidrar till att öka och bevara den biologiska mångfalden.
Kring ekologiska odlingar finns i genomsnitt 50 procent fler bin och andra pollinerare, påpekar Krav.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil