Nordisk e-handel för 243 miljarder

Konsumenterna i Sverige, Danmark, Norge och Finland handlade förra året för 243 miljarder kronor på nätet.
2019 e-handlade konsumenterna i Sverige, Norge, Danmark och Finland för 243 miljarder kr. Kläder och skor toppar som de mest e-handlade varorna.

Konsumenterna i Sverige, Danmark, Norge och Finland handlade förra året för 243 miljarder kronor på nätet. Kläder och skor toppar som de mest e-handlade varugrupperna i de fyra nordiska länderna.
Dessa siffror kommer ur en färsk rapport från Postnord som i sin tur bygger siffrorna på svar från 85 000 personer.

Postnord konstaterar i rapporten att Sverige är den marknaden i Norden som nått längst när det gäller e-handel. 70 procent av svenskarna uppges handla på nätet regelbundet.

Mest av allt köper svenskarna varor inom hälsa och skönhet på nätet.
34 procent av oss handlar regelbundet sådana varor via e-handeln.
– Det är en betydligt bredare konsumentgrupp som handlar skönhet i Sverige, både sett till ålder och kön, skriver Postnords detaljhandelsanalytiker Carl-Fredrik Teder i en kommentar.

Befolkningen i Finland handlar mer från utlandet på regelbunden basis jämfört med de andra länderna. Inom kategorin hållbara leveranser ligger svenskarna i topp, medan finnarna toppar med leveranser till paketautomater. Hållbarhet är dock inget centralt värde för de svenska konsumenterna heller.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil