Fransk matjätte satsar i Skåne

Fransk matjätte satsar i Skåne
John Sjöblom, Danones Norden-chef. Foto: Danone
Franska Danone, som bland annat äger Proviva, bygger ut sin fabrik på skånska Österlen och vill både öka produktionen och anställa fler i fabriken.

Franska Danone, som bland annat äger Proviva, bygger ut sin fabrik på skånska Österlen och vill både öka produktionen och anställa fler i fabriken.

Idag franska Skånemejerier, då oberoende, sålde för tio år sedan majoriteten av aktierna i Proviva till likaledes franska Danone.
Affären var enligt media då en av de störta i svensk livsmedelshistoria.

Sedan dess har Danone tagit över en än större andel av aktierna och ska inom några år ha 100 procent av ägandet.
Nu flyttar man också en del produktion till fabriken i Lunnarp på Österlen där Proviva tillverkas.

Danone investerar 140 miljoner kr i fler tillverkningslinjer och en utbyggnad av fabriken samtidigt som man planerar cirka tio nyanställningar.
Det är delar av produktionen av Danones växtbaserade varumärke Alpro som flyttas till Lunnarp.

– De kommande åren kommer vi att växla upp produktionen i Lunnarp av både Proviva och det växtbaserade Alpro-sortimentet med mjölkliknande drycker och yoghurt från bland annat nötter. Det här är framför allt en investering för volymökningar i Norden, där vi jämte Proviva ska försöka få in så höga volymer som möjligt i form av Danone-produkter, säger John Sjöblom, Danones Norden-chef till sydsvenskan.se.

– I hela Norden, och i synnerhet Sverige, har det tidigare fötts olika mattrender. I det avseendet ser man inom Danone-världen Lunnarps-enheten som en potentiell innovationshub inom livsmedel, där växande trender på de nordiska marknaderna ska kunna tas vidare till resten av Europa, säger Sjöblom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200