”Visar att kontanter måste finnas kvar”

”Visar att kontanter måste finnas kvar”
Ännu ett argument för kontanter, menar Kontantupproret. Foto: Amanda Wollstad, Malmö
Ica-butikers kortproblem den gångna helgen är ännu ett tecken på varför kontanterna måste finnas kvar, påpekar man nu från Kontantupprorets sida.

Ica-butikers kortproblem den gångna helgen är ännu ett tecken på varför kontanterna måste finnas kvar, påpekar man nu från Kontantupprorets sida.

Under söndagen var det ett nytt IT-haveri i livsmedelshandeln. Den här gången gällde det ICA:s betalsystem för kort som låg nere, med långa köer som följd, skriver Kontantupproret i en pressrelease.

Ica drabbades under söndagen av IT-problem där deras kortbetalningar slutade fungera i ett antal butiker.
Problemen har felsökts under helgen, men än så länge har ICA inte uttalat sig om vad felet beror på, påpekar man från Kontantupproret som arbetar för att kontanterna ska finnas kvar även i fortsättningen.

– Det här är inte första gången vi ser effekten av ett sårbart betalsystemen. Tidigare var det Coops betalningssystem som låg nere och nu är det Icas, säger Björn Eriksson, ordförande för Kontantupproret.
– Kontanter fungerar alltid, oavsett om det finns uppkoppling eller ej. Därför är det nödvändigt att kontanterna finns som alternativ till de digitala betalningssystem vi har idag, tillägger Eriksson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil