Kombinerar recept med memoarbok

Kombinerar recept med memoarbok
Foto: The Book Affair
Matlegendaren Fernando di Luca ger ut en kombinerad memoar- och receptbok om sitt livs historia och även sitt livs recept. Boken kommer i oktober.

Matlegendaren Fernando di Luca ger ut en kombinerad memoar- och receptbok om sitt livs historia och även sitt livs recept. Boken kommer i oktober.

Fernando di Luca kom till Sverige från Italien som ung, grundade Zeta och har sedan varit en portalfigur för italiensk mat och italiensk matlagning.
I oktober, då Fernando di Luca, fyller 85 och varumärket Zeta fyller 50, kommer boken ”Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept” om hans liv, återberättat av Mattias Jersild som på uppdrag skrivit boken.

Fernando di Luca kom till Sverige 1961 med inte mycket mer än en ryggsäck. Tio år senare, även då i Stockholm, grundade han varumärket Zeta och började importera olivolja.
Idag ses han som den kanske enskilt viktigaste personen bakom det italienska kökets stora genombrott i Sverige och hos svenskarna.

– Det har varit fantastiskt roligt att få skriva ner min livshistoria och berätta om resan – både min egen och genom Matsverige. Barnbarnen verkar särskilt nöjda över att få veta mer om alla bus som följt mig genom åren, säger Fernando di Luca i en kommentar.
– Sedan har jag under årens lopp samlat på mig en hel del kunskap om Medelhavsmaten som jag gärna vill dela med mig av och inspirera till en mer hälsosam livsstil, bland annat med några av mina favoritrecept. När jag växte upp i Italien efter kriget var maten vi åt naturligt nyttig. Så är det inte längre, bra kost har blivit något av en klassfråga. Det tycker jag är fel, slår Fernando di Luca fast.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil