Kombinerar recept med memoarbok

Kombinerar recept med memoarbok
Foto: The Book Affair
Matlegendaren Fernando di Luca ger ut en kombinerad memoar- och receptbok om sitt livs historia och även sitt livs recept. Boken kommer i oktober.

Matlegendaren Fernando di Luca ger ut en kombinerad memoar- och receptbok om sitt livs historia och även sitt livs recept. Boken kommer i oktober.

Fernando di Luca kom till Sverige från Italien som ung, grundade Zeta och har sedan varit en portalfigur för italiensk mat och italiensk matlagning.
I oktober, då Fernando di Luca, fyller 85 och varumärket Zeta fyller 50, kommer boken ”Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept” om hans liv, återberättat av Mattias Jersild som på uppdrag skrivit boken.

Fernando di Luca kom till Sverige 1961 med inte mycket mer än en ryggsäck. Tio år senare, även då i Stockholm, grundade han varumärket Zeta och började importera olivolja.
Idag ses han som den kanske enskilt viktigaste personen bakom det italienska kökets stora genombrott i Sverige och hos svenskarna.

– Det har varit fantastiskt roligt att få skriva ner min livshistoria och berätta om resan – både min egen och genom Matsverige. Barnbarnen verkar särskilt nöjda över att få veta mer om alla bus som följt mig genom åren, säger Fernando di Luca i en kommentar.
– Sedan har jag under årens lopp samlat på mig en hel del kunskap om Medelhavsmaten som jag gärna vill dela med mig av och inspirera till en mer hälsosam livsstil, bland annat med några av mina favoritrecept. När jag växte upp i Italien efter kriget var maten vi åt naturligt nyttig. Så är det inte längre, bra kost har blivit något av en klassfråga. Det tycker jag är fel, slår Fernando di Luca fast.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil