Kvinnor mer ekonomiskt oroliga

Lotta Cederbom, kommersiell direktör och vice vd för Aller media, ser hur coronakrisen påverkar våra konsumtionsbeteenden. | Foto: Pressbild
Mer än varannan kvinna i Sverige mellan 18 och 65 år har förändrat sina konsumtionsvanor under coronapandemin, enligt en färsk undersökning.

Av de svarande i en ny undersökning har mer än varannan kvinna mellan 18 och 65 år i Sverige förändrat sina konsumtionsvanor under coronapandemin. Detta enligt Norstats undersökning som man gjort på uppdrag av Aller media. De nya konsumtionsvanorna tvingar företag att se över sin kommunikation – en effekt av att många kvinnor tänker mer på sina utgifter i vardagen. Samtidigt visar Aller medias analyser att fler tar till sig mer innehåll än tidigare och det gäller både artiklar och annonser, skriver företaget i en pressrelease.

Under maj 2020 har Norstat undersökt svenskars konsumtionsvanor runt om i landet. Mer än varannan kvinna i undersökningen (53 procent) anser att coronapandemin har påverkat deras konsumtion under den senaste tiden. Motsvarande siffra bland männen är 41 procent.

Coronapandemin har även påverkat synen på privatekonomin. 29 procent av kvinnorna i undersökningen känner ökad oro för sin privatekonomi och var tredje kvinna (34 procent) uppger att hon har blivit mer sparsam. Lika många tänker mer på sina vardagsutgifter.

– Våra kunder och samarbetspartners vittnar om att de ser samma förändring – att konsumenters köpbeteende ändras på grund av att många stannar hemma. Det påverkar givetvis våra kunder och vi har löpande dialoger om hur vi kan hjälpa dem att ställa om sin kommunikation för att nå kvinnor på nya sätt på den ändrade spelplanen, säger Lotta Cederbom, kommersiell direktör och vice vd för Aller media.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil