Kvinnor mer ekonomiskt oroliga

Lotta Cederbom, kommersiell direktör och vice vd för Aller media, ser hur coronakrisen påverkar våra konsumtionsbeteenden. | Foto: Pressbild
Mer än varannan kvinna i Sverige mellan 18 och 65 år har förändrat sina konsumtionsvanor under coronapandemin, enligt en färsk undersökning.

Av de svarande i en ny undersökning har mer än varannan kvinna mellan 18 och 65 år i Sverige förändrat sina konsumtionsvanor under coronapandemin. Detta enligt Norstats undersökning som man gjort på uppdrag av Aller media. De nya konsumtionsvanorna tvingar företag att se över sin kommunikation – en effekt av att många kvinnor tänker mer på sina utgifter i vardagen. Samtidigt visar Aller medias analyser att fler tar till sig mer innehåll än tidigare och det gäller både artiklar och annonser, skriver företaget i en pressrelease.

Under maj 2020 har Norstat undersökt svenskars konsumtionsvanor runt om i landet. Mer än varannan kvinna i undersökningen (53 procent) anser att coronapandemin har påverkat deras konsumtion under den senaste tiden. Motsvarande siffra bland männen är 41 procent.

Coronapandemin har även påverkat synen på privatekonomin. 29 procent av kvinnorna i undersökningen känner ökad oro för sin privatekonomi och var tredje kvinna (34 procent) uppger att hon har blivit mer sparsam. Lika många tänker mer på sina vardagsutgifter.

– Våra kunder och samarbetspartners vittnar om att de ser samma förändring – att konsumenters köpbeteende ändras på grund av att många stannar hemma. Det påverkar givetvis våra kunder och vi har löpande dialoger om hur vi kan hjälpa dem att ställa om sin kommunikation för att nå kvinnor på nya sätt på den ändrade spelplanen, säger Lotta Cederbom, kommersiell direktör och vice vd för Aller media.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil