Många medvetna om möjlig varubrist i jul

Många medvetna om möjlig varubrist i jul
Foto: Postnord
45 procent av de som svarat i en färsk undersökning från Postnord säger sig vara medvetna om risken för uteblivna varor i årets julhandel.

45 procent av de som svarat i en färsk undersökning från Postnord säger sig vara medvetna om risken för uteblivna varor i årets julhandel.

Både e-handlare och fysiska butiker har larmat om försenade leveranser till följd av ny smittspridning, elbrist, komponentbrist och brist på fraktcontainrar, skriver Postnord i en pressrelease.
 Inför julhandeln kan man nu se risk för uteblivna varor, en bild som 45 procent av svarande i en ny undersökning Postnord låtit göra, delar.

Samtidigt säger endast 15 procent av de svarande att de planerar att handla sina julklappar tidigare i år.
– Svenska konsumenter är uppdaterade på vad som händer i världen. Det är alltid bra att vara ute i god tid när man handlar julklappar och annat inför jul, konstaterar Postnords e-handelschef Peter Hesslin.
– Kanske har den vanan satt sig och det är därför man inte planerar att handla tidigare. Samtidigt kommer det signaler från vissa e-handlare som ser att högsäsongen redan dragit igång, tillägger han.

– Vi på Postnord kan påverka våra egna leveranser, och vi kommer precis som vanligt att stärka upp vår organisation inför högsäsongen. Vi tar till exempel in många extra medarbetare, vi sorterar paket även på helgerna och kör extra transporter. Alla medarbetare är taggade och ser fram emot den roligaste och mest hektiska perioden på arbetsåret, avslutar Peter Hesslin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil