Valio rustar för global tillväxt

Valio rustar för global tillväxt
Det är det här sortimentet som ska lyckliggöra världen när nu Valio satsar internationellt och globalt. Foto: Pressbild
Valios nya bolag Oddlygood Global rustar för tillväxt och plockar in 25 miljoner euro i en första extern finansiering för att växa internationellt.

Valios nya bolag Oddlygood Global rustar för tillväxt och plockar in 25 miljoner euro i en första extern finansiering för att växa internationellt.

Oddlygood Global som utvecklar och säljer växtbaserad mat tar sikte mot en ledande plats på marknaden.
Nu slutför man sin första finansieringsrunda och Mandatum Asset Management (Mam), en del av Sampo-koncernen, investerar 25 miljoner euro i bolaget.

Oddlygood Global har växtbaserade produkter såsom havredrycker till kaffet, alternativ till ost och matlagningsprodukter för bakning, grytor och såser.
Det var i maj som det finska företaget Valio Oy valde att knoppa av sin växtbaserade verksamhet och bildade bolaget Oddlygood Global.

Oddlygood har dubblat sin omsättning varje år. I Sverige är det fortsättningsvis företaget Valio Sverige AB som säljer de växtbaserade produkterna under varumärket Valio Oddlygood.
Här har sortimentet vuxit med 131 procent samtidigt som kategorin havrebaserade alternativa mejeriprodukter växte med 12 procent. Valio Oddlygood har nu den näst största volymandelen i segmentet.

– Genom den här finansieringen får vi inte bara kraft att växa internationellt, vi kommer dessutom att kunna öka på tillväxttakten också i Sverige. Efterfrågan på växtbaserat ökar och vi vill driva den marknaden, säger Robert Auselius som är vd för Valio Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil