Norskt beslut stoppar gränshandeln

Norge sätter nu alla norrmän i karantän om de korsar gränsen. | Foto av Vadim Nefedov
Nu kommer beskedet att den norska regeringen ”rödlistar” Värmland igen och därmed rycker undan benen för gränshandeln som nyligen öppnade igen.

Beskedet från den norska regeringen var inte helt överraskande.
Onsdag eftermiddag rödlistade man återigen Värmland vilket innebär att det blir karantän vid hemkomsten för alla norrmän som besöker Värmland.

Beslutet kommer sedan norska folkhälsomyndigheten tidigare i veckan rekommenderat åtgärder mot bland annat Värmland eftersom antalet nya smittade i regionen låg klart över den godkända gränsen.
Riktpunkten har varit max 20 fall per 100 000 invånare men där ligger Värmland idag på 25,5.

Från och med midnatt på lördag gäller alltså regeln att alla norrmän som besöker Värmland får sitta i karantän i Norge i tio dagar när de återvänder hem – och regeringen hoppas alla invånare respekterar beslutet direkt.
– Är du i Norge nu och funderar på att ta en liten tur till en region som blir röd natt mot lördag, gör inte det. Du bidrar till risken att smittan ökar, säger statsminister Erna Solberg på presskonferensen idag onsdag.
– Risken att smittas i Systembolagskön är inte värd risken att åka, menar hälsominister Bent Høie.

Det här slår naturligtvis omedelbart och hårt mot gränshandeln i Värmland vilken nyligen tog ett omtag och gick igång igen. Det bekymrar naturligtvis gränshandlarna.
– Om man visste att det bara var två veckor vore det inget bekymmer, men det kan bli två månader. Det vore inget bra, vi slet ont under förra perioden, sa Kjell Skjaerstad som är handlare i Långflon idag till nwt.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil