Fossilfritt för Arla i Vimmerby-fabrik

Fossilfritt för Arla i Vimmerby-fabrik
Sänkta kostnader och samtidigt fossilfritt hos Arla i Vimmerby. Foto: Pressbild Arla
Arlas mjölkpulveranläggning i Vimmerby ska bli fossilfri genom ett samarbete med energileverantören Adven, meddelar Arla som siktar på resultat 2022.

Arlas mjölkpulveranläggning i Vimmerby ska bli fossilfri genom ett samarbete med energileverantören Adven, meddelar Arla som siktar på resultat 2022.

Genom energieffektivisering och värmeåtervinning har Arlas pulveranläggning i Vimmerby kunnat sänka energiförbrukningen rejält de senaste åren.
Nu tar mejeriet nästa steg för att göra hela produktionen fossilfri genom ett samarbete med energileverantören Adven, meddelar Arla idag.

Produktion av mjölkpulver drar stora mängder energi. Ett strategiskt arbete för att minska både klimatpåverkan och kostnader går hand i hand, skriver företaget.
Nu har man tillsammans med Adven börjat göra anläggningen mer energieffektiv, bland annat genom återvunnen spillvärme.

Energiproduktionen kommer även att bli helt fossilfri.
– Klimatarbete är hårt arbete och därför är jag glad att Adven kan hjälpa Arla att gå sista biten i mål mot fossilfrihet och förbättrad effektivitet i sin energianvändning, säger Clara Tamm, affärsutvecklare och kundansvarig på Adven.

Dessa åtaganden kommer gemensamt bidra till att minska koldioxidutsläppen med 3 000 ton per år och Arla kommer kunna öka sin produktion med 20 procent utan att bygga ut energiproduktionen, skriver Arla. Arbetet beräknas vara klart under 2022.

– Vi sänker kostnaderna samtidigt som vi blir fossilfria på mjölkpulveranläggningen i Vimmerby. Det lönar sig att investera i klimatåtgärder, säger Magnus Dahlblom som är mejerichef i Vimmerby.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil