Änglamarkspriset 2021 – nomineringar igång

Änglamarkspriset 2021 – nomineringar igång
Nu tar KF emot nomineringar till Änglamarkspriset 2021. Foto: Pressbild Coop
Änglamarkspriset delas ut av KF årligen, sedan 2002, till initiativ och insatser kring svensk miljö och ekologi. Nu är årets nomineringar igång.

Änglamarkspriset delas ut av KF årligen, sedan 2002, till initiativ och insatser kring svensk miljö och ekologi. Nu är årets nomineringar igång.

Änglamarkspriset delas årligen ut till personer, organisationer eller initiativ som har gjort särskilt värdefulla insatser inom svensk miljö och ekologi.
Priset riktar sig till unga som bidrar till en mer hållbar framtid och bakom priset står Kooperativa förbundet, KF, och Danielsson, Alfredson och Taube.

Änglamarkspriset har delats ut varje år sedan år 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom svensk miljö och ekologi.
Årets pris, Änglamarkspriset 2021, fokuserar på ungas initiativ och premierar personer eller organisationer som står för värdefulla insatser inom miljö och ekologi. Det kan vara en produkt, idé eller tjänst – i mindre eller större skala.

– Många unga är aktiva inom hållbarhetsfrågor. Ensamma, eller tillsammans med andra, arbetar de för en bättre miljö och en ljusare framtid. De förtjänar all uppmärksamhet, uppmuntran och stöd, så att de kan fortsätta sitt arbete, säger Coops Charlotta Szczepanowski.

Fakta/Kriterier för Änglamarkspriset 2021
Den/de nominerade ska vara mellan 20 och 30 år.
Den/de jobbar med projekt som bidrar till en mer hållbar värld med fokus på miljö och ekologi, i Sverige eller svenska projekt utomlands.
Nomineringen ska ha skickats in senast den 30 juni 2021.

Fakta/Så väljs vinnaren ut
Ett urval av nomineringarna väljs ut av en nomineringskommitté. Juryn väljer därefter ut tre finalister. Vinnaren av dessa tre finalister röstas fram i september. Omröstningen i kombination med juryns val, viktas 50/50.
Juryn består av representanter från Coop och KF, familjerna Taube, Alfredsson och Danielsson samt en extern representant. Prisutdelning sker i oktober. Juryns beslut och resultat av omröstning går ej att överklaga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil