Lång epok över i Degerfors

Nu har Coop Värmland lagt ned sin Coop Extra i Degerfors. Därmed är en 53-årig epok över efter långvariga lönsamhetsproblem och senast en kommunal kovändning om centrum.

Degerfors har varit ett av landets starkaste socialdemokratiska fästen historiskt och även i övrigt har folkrörelser, kooperation och fackliga organisationer alltid dominerat samhällslivet.
Men det var när Socialdemokraterna kom tillbaka i den kommunala ledningen efter senaste valet som Coop försvann från centrala Degerfors.

Fredag, 31 januari, var sista dagen Coop Extra höll öppet vid Medborgarplatsen i Degerfors.
Butiken har då lidit av lönsamhetsproblem sedan 2013 och redan för fem år sedan aviserade Coop Värmland att man skulle lägga ned butiken om det inte blev en uppryckning i centrumhandeln.

Coop Värmland och fastighetsägaren var villiga att investera 9-10 miljoner kr i butiken och – för fastighetsägarens del – även att bygga smålägenheter i den anslutande höga byggnad som tidigare varit hotell.
Förutsättningen var en bättre infart och parkeringsmöjligheter i anslutning till butiken.

Kommunen, då styrd av Vänsterpartiet, nappade på förslaget och kommunfullmäktige antog en ny detaljplan som gick i enlighet med Coops och fastighetsägarens viljor.

Efter valet 2018 fick Degerfors en ny majoritet av Socialdemokraterna och flera borgerliga partier och man backade från planerna på att göra om centrum enligt plan.
Då tog Coop Värmland beslutet att stänga butiken 31 januari 2020.

Så har nu skett. Sju anställda berörs av nedläggningen och för fem av dem är framtiden oviss.
En 53-årig epok är däremot över rent konkret – en ännu längre om man ser till den roll kooperationen tidigare haft i Värmlands-kommunen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil